Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Аналітики Європарламенту спрогнозували майбутнє РФ: нічого хорошого

 

Дослідницька група при Європейському парламенті в четвер представила серію доповідей про ключові проблеми 2023 року, одна з яких була присвячена перспективам Росії - жоден із запропонованих сценаріїв не є позитивним для Москви.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", в інтерв'ю DW розповіла авторка доповіді про Росію, політична аналітикиня дослідницької служби Європарламенту Анна Капріле.

Капріле переконана, що перспектива демократичних перетворень у Росії надто далека, і країну спіткає доля наступної держави, що не відбулася, на карті світу - "гігантської Північної Кореї", щонайменше - імперії, що не відбулася.

Аналітикиня представила три сценарії розвитку подій у Росії. Перший сценарій, вона вважає, реалізується вже зараз: режим Владіміра Путіна еволюціонує в перебільшену версію самого себе в бік укорінення надавторитарного, надцентралізованого, напівтоталітарного або тоталітарного режиму.

Дедалі жорсткіші репресії та, можливо, запровадження воєнного стану дозволять федеральній і регіональній владі в Росії відповідати на вимоги війни, серед яких і нова хвиля мобілізації. Паралельно стрімко впроваджуватимуться і розширюватимуться програми ідеологічної обробки, розраховані насамперед на молодь.

Другий сценарій - це колапс Росії під вагою військових невдач і криз, що підірве довіру російського населення до чинного режиму. Уникнути краху режим Путіна міг би тільки замінивши його новою фігурою з більшим простором для маневру, вважає Капріле.

Однак заміна Путіна може виявитися нездійсненною: або сторони, що борються за владу, блокуватимуть одна одну, або до того моменту стане неможливо продовжувати війну проти України.

Далі ситуація, згідно з доповіддю Європарламенту, може розвиватися в протилежних напрямках і призвести або до справжньої зміни влади під проводом відомих лідерів опозиції, як-то Алєксєй Навальний, або до піднесення вкрай правих рухів, що набирають силу як наслідок військової риторики.

І це своєю чергою може призвести до малоймовірного, але вкрай небезпечного третього сценарію - розколу Російської Федерації.

Сценарій для України більш зрозумілий, вважає експертка Європарламенту: Європейський Союз надав їй статус кандидата на вступ. "Невідомо, коли вона зможе стати членом ЄС і наскільки це буде складно, але, на відміну від Росії, це конкретний сценарій", - резюмує Капріле.

Ключові теги: Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на сьогодні, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес