Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

КНР обурили вимоги інших країн щодо тестів на COVID-19

 

Уряд Китаю у вівторок, 3 січня, розкритикував вимоги щодо тестування на COVID-19, встановлені іншими країнами для подорожуючих з Китаю, і пригрозив контрзаходами проти держав, які висувають відповідні вимоги, повідомляє AP.

"Ми вважаємо, що обмеження на в'їзд, запроваджені деякими країнами щодо Китаю, не мають наукового обґрунтування, а деякі надмірні заходи є ще більш неприйнятними", - заявила речниця міністерства закордонних срав КНР Мао Нін на щоденному брифінгу.

Вона також звинуватила інші країни у спробах "маніпулювати заходами проти COVID в політичних цілях" і попередила, що її країна "вживатиме контрзаходів на основі принципу взаємності".

Спалах коронавірусу в Китаї

В листопаді та грудні Китай почав відходити від жорсткої політики "нульового ковіду", за якої цілі міста закривали на карантин у разі виявлення інфекцій. Ця політика суттєво вдарила по китайській економіці і викликала хвилю акцій протесту з боку населення. Зрештою по всій країні були послаблені або навіть скасовані карантинні правила та вимоги до тестування, закінчилися масові локдауни.

Також влада Китаю пообіцяла, що з 8 січня люди, які в'їжджають в країну, більше не повинні будуть перебувати на карантині, однак як і раніше, повинні будуть пройти ПЛР-тест за 48 годин до вильоту.

25 грудня, після низки повідомлень про спалах коронавірусу в КНР і мільйони нових хворих, Національна комісія охорони здоров'я Китаю (NHC) припинила публікувати щоденні дані про нові зараження та смерті від COVID-19.

З грудня, за офіційними даними, Китай зафіксував лише 22 смерті від коронавірусу і різко звузив критерії класифікації таких смертей. Інформація Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), на яку покладається, зокрема, Європейський Союз, вже більше тижня не відображає свіжої статистики щодо захворюваності на COVID-19 у Китаї, зауважує AFP.

Захисні заходи інших країн

Відсутність офіційних даних про ситуацію з коронавірусом в КНР, а також побоювання відносно поширення нових штамів вірусу спонукали інші країни запроваджувати обмеження для подорожуючих з Китаю, зокрема, тестування на COVID-19 перед поїздкою. Відповідні заходи вже ввели США, Великобританія, Індія, Японія, Франція, Італія та Іспанія. Цього тижня Австралія та Канада приєдналися до країн, які вимагають від мандрівників з Китаю проходити тест на COVID-19 перед посадкою на літак.

У Швеції також розглядають можливість впровадження тестів для пасажирів з КНР. Крім того, Швеція, яка з січня головує у Раді Європейського Союзу, скликала на 4 січня спеціальне засідання на рівні ЄС, на якому обговорять спільні дії країн-членів щодо обмеження на поїздки.

А у Австрії і Бельгії планують перевіряти стічні води всіх літаків, які прибувають з Китаю, на наявність нових штамів коронавірусу.

ЄС готовий надати Китаю вакцини

У вівторок представники ЄС повідомили, що Євросоюз готовий надіслати Китаю вакцини від COVID-19. За словами речника Європейської комісії Тіма Макфі, європейська комісарка з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів Стелла Кіріакідес зробила відповідну пропозицію владі Китаю, пише AFP.

Макфі уточнив, що будь-які поставки вакцин будуть "залежними від реакції" Пекіна. У багатьох країнах ЄС є надлишок мРНК-вакцин, особливо тієї, яку виробляють BioNTech/Pfizer.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: Китай
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,7879
 0,1842
0,47
EUR
1
42,3821
 0,1032
0,24

Курс обміну валют на вчора, 11:13
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4537  0,11 0,28 39,9930  0,10 0,24
EUR 42,1926  0,09 0,20 42,9974  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7600  0,25 0,63 39,8100  0,26 0,66
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес