Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Конгрес США готує визнання РФ державою-агресором, але не спонсором тероризму - ЗМІ

 

Керівництво Конгресу США працює над швидким внесенням законопроєкту, який засудить Росію як державу-агресора, але про визнання РФ спонсором тероризму не йдеться.

Про це повідомило американське видання The Hill, пише "Європейська правда".

Згідно з публікацією, таке визнання надасть президенту США нові санкційні повноваження щодо російських чиновників. Однак помічник від Республіканської партії у Палаті представників США назвав цей крок "половинчастою" відповіддю на вимогу президента Зеленського, щоб США визнали Росію державою-спонсором тероризму.

Визнання Росії державою-спонсором тероризму призвело б до міжнародної ізоляції Москви та змусило б США накладати додаткові обмеження на країни, які взаємодіють з Кремлем.

Адміністрація Байдена відкинула ці вимоги, заявивши, що це зв'язало б руки США у взаємодії з Росією в цілому і заблокувало б будь-які дипломатичні зусилля, спрямовані на припинення війни Росії проти України. 

"Ми зараз працюємо з Конгресом над законодавством, яке допоможе нам обійти деякі проблеми, пов'язані з використанням визначення "держава-спонсор тероризму", яке... має деякі непередбачувані наслідки", - заявляв державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю CNN на початку грудня.

Помічники республіканських конгресменів повідомили виданню, що проєкт тексту перебуває на стадії погодження між адміністрацією і керівництвом Конгресу. Вони також розкритикували адміністрацію за нездатність ввести будь-які серйозні покарання проти РФ.  

"Зеленський попросив про визнання Росії державою-спонсором тероризму, а замість цього адміністрація Байдена заявила, що не підтримає його, але придумала альтернативне визначення, яке навіть не існує у внутрішньому або міжнародному праві США - для нього немає ніякої правової основи", - сказав виданню помічник конгресмена, знайомий з переговорами.

"Це половинчастий піар-хід, який не зробить нічого, щоб покарати Росію або допомогти українському народу", - додав помічник конгресмена.

Версія проєкту, отримана ексклюзивно виданням, стверджує, що президент після введення в дію заходу може визнати Росію "державою-агресором" і має право "визначити будь-яку іноземну країну" як державу-агресора, якщо президент встановить, що вона бере участь в актах агресії проти України. 

Білорусь також була піддана широким санкціям за підтримку війни Росії, а візит російського президента Владіміра Путіна на цьому тижні викликав побоювання, що Білорусь також може відправити війська в Україну. 

Проєкт закону дозволяє президенту накладати санкції на будь-яку особу, яка "несе відповідальність, бере участь або є співучасником" злочину агресії, як зазначено в законопроєкті. 

Але критики тексту кажуть, що ці повноваження щодо санкцій є зайвими, оскільки адміністрація Байдена ввела санкції проти Путіна та багатьох його високопосадовців і членів його сім'ї з того часу, як Москва розпочала своє вторгнення в Україну в лютому. 

Американські громадські організації, що підтримують Україну, виступили зі спільною заявою проти законодавства щодо визнання РФ державою-агресором. Заяву підписали Український конгресовий комітет Америки, Об'єднаний балтійсько-американський національний комітет та організація "Разом для України".

Республіканці також заявляють, що текст законопроєкту про державу-агресора є риторично слабшим, ніж спроби засудити Росію за геноцид в Україні. Сенатори внесли в липні резолюцію, яка визнає дії Росії в Україні геноцидом.

Українські урядовці визнали, що статус держави-агресора не відповідає їхнім запитам щодо визнання Росії державою-спонсором тероризму, але підтримують цей захід як спосіб описати Росію державою, що здійснює терористичні акти, і в цілому можуть підтримати введення окремого терміну, якщо він надасть додаткові інструменти для покарання держави-агресора за вчинення терористичних актів.

Ключові теги: США, Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3561
 0,0408
0,10
EUR
1
42,3983
 0,0624
0,15

Курс обміну валют на сьогодні, 11:07
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2960  0,04 0,09 39,8444  0,03 0,07
EUR 42,2200  0,04 0,10 42,9672  0,05 0,11

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4300  0,05 0,13 39,4500  0,01 0,03
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес