Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Єврокомісія дозволила 4G та 5G на борту літаків – авіакомпанії забезпечать стільниковий зв’язок за допомогою технології пікосот

 

Донедавна єдиним виходом для підключення європейців до інтернету у літаку був локальний Wi-Fi, часто за додаткову плату. Завдяки новому закону, ухваленому Європейською комісією, пасажири на рейсах із ЄС незабаром зможуть користуватися у польоті звичайним мобільним інтернетом.

Європейська комісія оголосила, що авіакомпаніям ЄС тепер дозволять надавати доступ до бездротових мереж 4G і 5G на борту для усіх пасажирів. Після впровадження норми пасажири зможуть використати свої мобільні пристрої у польоті так само, як і на землі. Назва авіарежиму телефону незабаром може втратити актуальність.

«Мала стільникова мережа», яку створено з використанням пікосот забезпечить зв'язок з інтернетом. Бортовий зв'язок працює як мініатюрні малопотужні стільникові вежі, що доповнюють звичайні вежі стільникового зв'язку, заповнюючи прогалини у покритті та розвантажуючи трафік. Результатом є ширша і надійніша мережа, що забезпечує високу швидкість передачі даних та просте економічне розгортання.

Пікосоти підтримують від 32 до 64 підключених користувачів, забезпечуючи покриття до 250 м. Їх малий розмір та простота розгортання у приміщенні або на відкритому повітрі роблять їх ідеальними для розширення та покращення діапазону у повітрі або на землі. Після розгортання на літаку осередки перенаправляють виклики, текстові повідомлення та інші мобільні дані між літаком та наземними мобільними мережами.

«Небо більше не є межею, коли йдеться про можливості, які пропонують надшвидкий зв'язок з високою пропускною здатністю», - Тьєррі Бретон, уповноважений Європейської комісії з внутрішнього ринку.

Прагнення Європи до поширення 4G та 5G виходить за межі авіаперельотів. Комісія внесла поправки до положення про частоту 5 ГГц, зробивши відповідні лінії доступними для використання у автомобілях, автобусах та інших видах транспорту. У виправленні до виконавчого рішення йдеться, що європейські держави мають зробити діапазон 5 ГГц доступним для використання на борту транспортних засобів не пізніше червня 2023 року.

За матеріалами: ITC.ua
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
38,9744
 0,1746
0,45
EUR
1
42,4470
 0,2018
0,48

Курс обміну валют на вчора, 10:45
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,5222  0,15 0,38 39,0548  0,15 0,39
EUR 41,9667  0,18 0,43 42,7337  0,15 0,34

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,9500  0,15 0,39 38,9750  0,16 0,40
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес