Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Білий дім запропонував Білль про права ШІ - він повинен захистити американських громадян від самого ШІ

 

Білий дім пропонує прийняти необов'язковий Білль про права штучного інтелекту (ШІ), який, за його словами, допоможе батькам, пацієнтам та працівникам запобігти шкоді зростаючого використання автоматизації в освіті, охороні здоров'я та сфері працевлаштування.

У пропозиції Білого дому йдеться, що кожен житель Америки має бути захищений від небезпечних чи неефективних інформаційних систем, дискримінації з боку алгоритмів та неправомірного збору даних. Американські громадяни також повинні мати право на повідомлення та роз'яснення щодо програм ШІ, з якими вони працюють.

Ця ініціатива від адміністрації Байдена продиктована недавніми випадками, коли алгоритми для надання медичної допомоги не приділяли пріоритетної уваги потреб темношкірих пацієнтів, а система розпізнавання осіб використовувалася для охорони порядку в школах, незважаючи на те, що вона може бути недостатньо ефективна щодо людей з темним кольором шкіри. .

«Неконтрольоване використання цих технологій здатне завдати реальної шкоди життю американців, шкоди, яка суперечить нашим основним демократичним цінностям, включаючи фундаментальне право на приватне життя, свободу від дискримінації та свободу особистості», - заявив журналістам високопосадовець адміністрації.

В рамках необов'язкового Білля, Білий дім пропонує безліч рекомендацій, яким розробники та користувачі програмного забезпечення ІІ повинні слідувати на добровільній основі, щоб запобігти несправедливому обмеженню людей. Крім цього, адміністрація також просить компанії, урядові агенції та інші організації, які впроваджують ШІ, проводити ретельне всебічне тестування та нагляд за використовуваним ПЗ.

Деякі американські компанії вже ввели у приватному порядку подібні етичні гарантії у свою практику. У цьому ж напрямку просувається і Європейський Союз, який найближчим часом збирається ухвалити закон про відповідальність за шкоду, заподіяну технологіями з використанням ШІ.

Торгово-промислова палата США попередила, що пропозиції Білого Дому, які зараз не мають обов'язкової сили, можуть зашкодити американському бізнесу, якщо вони стануть законом. "У документі адміністрації президента є деякі рекомендації, які, у разі ухвалення їх у вигляді закону, можуть обмежити здатність Америки конкурувати на світовій арені", - йдеться в заяві представника Палати Джордана Креншоу (Jordan Crenshaw).

Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес