Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

У Пентагоні розкрили плани подальшого озброєння України

 

Нині триває виконання контрактів щодо озброєння України на суму у 1,2 мільярда доларів, повідомили в міноборони США. Загальна сума допомоги США Україні з початку вторгнення РФ перевищила 14,5 мільярда доларів.

У міністерстві оборони США повідомили про виконання наразі контрактів на суму у 1,2 мільярда доларів в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI). Зокрема, йдеться про постачання Україні боєприпасів для артсистем калібром 155 міліметрів, тактичних ударних безпілотних комплексів Switchblade, радарних систем та тактичних транспортних засобів.

Як повідомили у Пентагоні у п'ятницю, 9 вересня, відомство намагається пришвидшити постачання цієї зброї та техніки Україні, вдаючись до практики, коли деталі контрактів з компаніями-виробниками ще остаточно не визначені, але виробництво вже триває.

Крім подальшого постачання озброєння Києву, Пентагон нині здійснює поповнення власних запасів, оскільки багато зброї Україні було надано напряму з арсеналу армії США. Загалом для цього поповнення на даний момент відбувається реалізація контрактів на суму у 1,2 мільярда доларів, з них 352 мільйони - на закупівлю переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin, 624 мільйони - переносних зенітно-ракетних комплексів класу "земля - повітря" Stinger, 33 - мільйони - на заміну реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Заступник міністра оборони США з питань закупівель та забезпечення Вільям Лапланте повідомив, що 28 вересня планує зустрітися з керівниками національних відомств з озброєння інших країн, що входять до Контактної групи з питань озброєння України, щоб обговорити підтримку України у її протистоянні агресії РФ як у даний момент, та і у майбутньому. Планується обговорення, зокрема, питань "нарощування виробництва ключових можливостей", розвитку "глобальної картини ланцюга постачань" товарів оборонного призначення, а також питання сумісності між різними системами і підвищення взаємозамінності. "Це можливість для нас брати боєприпаси в однієї країни і використовувати їх у системах озброєнь іншої, і навпаки", - пояснив Лапланте.

Під час п'ятого засідання Контактної групи з питань оборони України на німецькій авіабазі Рамштайн 8 вересня міністр оборони Ллойд Остін оголосив про виділення ще 675 мільйонів доларів військової допомоги Україні у вигляді зброї. Ця допомога включатиме гаубиці калібру 105 міліметрів, протитанкові системи, артилерійські боєприпаси й ракети до РСЗВ HIMARS, військові автомобілі Humvee, броньовані санітарні машини та інше обладнання. Враховуючи цей останній пакет, загальна сума допомоги США Україні з початку вторгнення РФ перевищила 14,5 мільярда доларів, кажуть у Пентагоні.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2214
 0,0059
0,02
EUR
1
42,3670
 0,0750
0,18

Курс обміну валют на сьогодні, 10:44
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,9907  0,11 0,28 39,5500  0,09 0,23
EUR 42,2519  0,04 0,11 43,0159  0,04 0,09

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,1350  0,02 0,04 39,1600  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес