Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

НБУ визначив амбітні завдання щодо оновлення регулювання страхового ринку

13:13 13.05.2024 |

Страхування

 

Амбітними завданнями щодо оновлення регулювання страхового ринку є зміна законодавства про "автоцивілку", впровадження страхування військових ризиків, реформа ринку актуаріїв, оновлення регулювання ядерного та інвестиційного страхування, імплементація євродирективи Solvency II тощо.

Про це повідомив голова Національного банку України (НБУ) Андрій Пишний під час зустрічі з представниками страхового ринку, повідомляється на фейсбук-сторінці регулятора.

Як зазначено в повідомленні, 2023 рік був присвячений системній роботі з оздоровлення та забезпечення прозорості страхового ринку, то у 2024-му триває його трансформація з урахуванням дії нового закону "Про страхування". Перехідний період адаптації до його норм, зокрема, до вимог до капіталу та інвестиційної діяльності, завершується 1 липня цього року. Пріоритетними нововведеннями також є застосування ризик-орієнтованого підходу до нагляду та запровадження нового виду нагляду - за ринковою поведінкою.

Крім того, магістральною лінією подальшого реформування страхового сектору є процес євроінтеграції, що також передбачено міжнародними угодами з МВФ та Планом до Ukraine Facility.

За словами глави НБУ, наразі Нацбанк у співпраці з представниками Міністерства економіки, Міністерства фінансів та експертами Світового банку розробив відповідний законопроєкт, який згодом буде оприлюднено для ознайомлення та опрацювання учасниками страхового ринку.

"Розраховуємо, що до завершення першого півріччя ми зможемо подати відповідні законодавчі пропозиції до парламенту та отримати зворотний зв'язок від депутатів. Сподіваємося на вашу підтримку в цьому процесі", - наголосив Андрій Пишний.

Заступник голови НБУ Дмитро Олійник, який брав участь у зустрічі, зауважив, що завдяки застосованим НБУ наглядовим діям 2023 року вдалося суттєво покращити ситуацію щодо виконання страховиками пруденційних вимог.

"Учасники ринку демонструють практично повне відновлення страхової діяльності, збільшення обсягів активів та наданих страхових послуг. Ще одна позитивна тенденція - зменшення обсягів внутрішнього перестрахування за рахунок виходу або виведення з ринку страховиків, які спеціалізувалися на операціях із сумнівним економічним змістом", - зазначив він.

За словами Олійника, з третього кварталу 2023 року НБУ розпочав проведення планових інспекційних перевірок компаній відповідно до затвердженого плану. Особливу увагу НБУ звертає на систему фінансового моніторингу страховиків, фінансовий стан і прозорість капіталу та власників.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,6545
 0,1040
0,26
EUR
1
43,5450
 0,0262
0,06

Курс обміну валют на вчора, 10:40
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3556  0,09 0,23 40,9407  0,08 0,20
EUR 43,3937  0,13 0,30 44,1363  0,13 0,30

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,6850  0,21 0,52 40,7000  0,21 0,52
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес