Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

DFC відправить в Україну спецпредставника для прискорення отримання страхування інвестицій

 

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) відправить спецпредставника в Україну, щоб прискорити отримання страхування інвестицій.

Така інформація прозвучала під час зустрічі першої віцепрем'єр-міністерки України - міністерки економіки Юлії Свириденко з генеральним директором Міжнародної фінансової корпорації (DFC) Скоттом Нейтаном, повідомляється на сайті Мінекономіки.

"Одним із головних завдань уряду в цьому та наступному роках є підтримка інвестицій приватного сектора економіки. Тому ми закликаємо стратегічних інвесторів подаватись на отримання страхування як через Міністерство, напряму до DFC, так і через майбутнього спецпредстивника. Інструмент страхування інвестицій в Україну уже доступний та DFC планує активізувати свою роботу в цьому напрямі", - наголосила Свириденко.

У Мінекономіки зазначають, що наразі DFC проявляє інтерес до фінансування та страхування в ключових секторах економіки України, зокрема проєктів у сфері енергетики. Американська корпорація вже має досвід підтримки таких проєктів в інших країнах, тому готова підтримувати втілення таких проєктів в Україні.

Загалом DFC уже підтримала низку проєктів в Україні на суму $400 млн. Зокрема $250 млн було виділено для підтримки зусиль українських птахівників і виробників зерна щодо пом'якшення наслідків війни Росії проти України.

DFC також оголосила про укладення двох окремих угод на загальну суму $60 млн українськими банками з мобілізації капіталу для постійної підтримки малого та середнього бізнесу шляхом полегшення їх доступу до фінансування в країні.

Четвертий проєкт стосується гарантій у розмірі $50 млн, які надаються Глобальною програмою фінансування торгівлі Міжнародної фінансової корпорації (IFC), що розширила доступ українських банків до фінансування міжнародної торгівлі.

DFC також оголосила, що надає $25 млн на страхування від політичних ризиків для Superhumans Center - некомерційного центру, що працює у сфері протезування та реабілітації поранених під час війни в Україні людей.

"Ми сподіваємося, що намір корпорації мобілізувати 1 млрд доларів США інвестицій в Україну дуже скоро приведе до реалізації нових проєктів, в тому числі стороною яких можуть бути державні компанії", - резюмувала Свириденко.

DFC є урядовою установою для фінансування розвитку США. Співпрацює з приватним сектором для фінансування вирішення найбільш критичних проблем, з якими стикається світ. Корпорація інвестує в різні сектори, зокрема енергетику, охорону здоров'я, інфраструктуру, сільське господарство, малий бізнес і фінансові послуги.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5345
 0,1025
0,26
EUR
1
42,3098
 0,0112
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес