Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

НБУ планує у 2025 р. розширити «лінк» із Clearstream на папери для відновлення України

 

Національний банк України (НБУ) одним із основних завдань на наступний рік ставить розширення лінку з міжнародним депозитарієм Clearstream на цінні папери, що випускатимуться в межах відновлення країни, повідомив глава НБУ Андрій Пишний.

"Також опрацьовуємо можливість встановлення прямого "лінку" між Національним депозитарієм і Clearstream - це уможливить доступ іноземних інвесторів до всіх видів цінних паперів, що обліковуються в депозитарній системі України", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, такий крок спростить входження іноземних інвесторів і розширить можливості залучення іноземного капіталу для відновлення України.

Пишний наголосив, що розвиток ринку капіталів, його інфраструктури - це один із блоків, який НБУ обговорює з Міжнародним валютним фондом, Міністерством фінансів і Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

"Це питання комплексне і потребує взаємодії, експертизи та готовності всіх учасників рухатися з однаковою швидкістю", - наголосив голова НБУ.

Він нагадав, що з інфраструктурного погляду Національний банк виконує як функцію депозитарію державних цінних паперів, забезпечує як надійне функціонування операцій із облігаціями внутрішньої та зовнішньої держпозик, так і функцію генерального агента з обслуговування, розміщення та погашення цих цінних паперів.

За його словами, Національний банк у межах компетенції вже зараз сприяє активізації вторинного ринку ОВДП навіть в умовах обмеженого функціоналу двох бірж, що працюють на ринку.

"Ми зацікавлені в гармонійному розвитку всіх складових: щоб і вторинний ринок ОВДП мав належну інфраструктуру для обігу, підтримання попиту та угод; і первинний ринок не страждав від цього; і міжнародний приватний капітал міг зайти через можливості "лінку" з Clearstream", - зазначив Пишний.

Він також наголосив, що для привабливості ринку капіталів потрібно зберігати макрофінансову стабільність, а інший важливий компонент, над створенням якого вже працює НБУ, - можливість страхування воєнних ризиків.

"Ми всі прагнемо до того, щоб цінні папери, які випускатимуться для фінансування відновлення, стали привабливими для інвесторів. А для цього іноземні інвестори не тільки мають отримати доступ до інструментів, а й відчути перспективу своїх інвестицій. І це вимагає кропіткої та злагодженої роботи на рівні різних інституцій", - підсумував голова НБУ.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2308
 0,0043
0,01
EUR
1
44,7272
 0,0665
0,15

Курс обміну валют на сьогодні, 10:20
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8835  0,02 0,04 41,5278  0,02 0,04
EUR 44,5717  0,14 0,31 45,3143  0,12 0,26

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1950  0,05 0,13 41,2250  0,05 0,11
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес