Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на золото сягнули рекордно високого рівня понад $2 700 на тлі невизначеності з виборами та сподівань на зниження ставок

08:50 18.10.2024 |

Фінанси

 

Ціни на золото досягли рекордного максимуму на азіатських торгах в п'ятницю, отримавши вигоду від попиту на безпечний притулок, оскільки до президентських виборів в США залишилися лічені тижні, а зниження процентної ставки Європейським центральним банком також сприяло зростанню цін.

Спотове золото подорожчало на 0,4% до рекордного максимуму в $2 705,26 за унцію, а ф'ючерси на золото, термін дії яких закінчується в грудні, зросли на 0,5% до $2 720,15 за унцію.

Жовтий метал зміцнився навіть на тлі високих показників роздрібних продажів і ринку праці в США, які підтвердили прогнози про те, що процентні ставки в США будуть знижуватися повільніше в найближчі місяці.

Ціни на дорогоцінний метал вийшли з вузького торгового діапазону, який спостерігався протягом останніх двох тижнів, і досягли нових піків з наближенням виборів у США.

Нещодавні опитування показали, що віце-президент Камала Харріс і колишній президент Дональд Трамп налаштовані на жорстку президентську гонку, адже до голосування залишилося менше трьох тижнів.

Розбіжності в позиціях обох кандидатів призвели до зростання невизначеності щодо того, якими будуть результати виборів.

Хоча опитування ЗМІ показували, що Гарріс має невелику перевагу над Трампом, ринки прогнозів і ставок переважно схилялися до перемоги Трампа, що викликало ще більшу невизначеність щодо потенційного результату.

Попит на золото також сприяв попиту на безпечний притулок, оскільки конфлікт на Близькому Сході продовжувався. Трейдери готувалися до відплати Ізраїлю Ірану за напад на початку жовтня.

Жовтий метал зміцнився, незважаючи на тиск з боку сильнішого долара, який цього тижня сягнув більш ніж 2,5 місячного максимуму.

Долар зміцнився головним чином завдяки сильнішим, ніж очікувалося, даним по роздрібних продажах, а також ще одній статистиці, яка показала, що тижневі заявки на допомогу з безробіття скоротилися, що вказує на зміцнення ринку праці.

Ці дані підтвердили думку про те, що Федеральний резерв знизить процентні ставки на меншу величину в найближчі місяці.

Але зниження ставки ЄЦБ на 25 базисних пунктів вказує на те, що основні світові центральні банки все ще налаштовані на подальше зниження ставок, а більш низькі ставки, ймовірно, підтримають золото та інші недохідні активи.

«Дорогоцінний метал отримав підтримку від зниження ставки ЄЦБ, яке нагадало ринку, що більшість центральних банків перейшли в режим пом'якшення. Це допомогло йому відкинути економічні дані, які можуть уповільнити цикл зниження ставок ФРС», - пишуть аналітики ANZ, додаючи, що попит на золото з боку країн-притулків також залишився в грі.

Інші дорогоцінні метали торгувалися різноспрямовано. Ф'ючерси на платину стабілізувалися на рівні $1 005,95 за унцію, а ф'ючерси на срібло зросли на 1% до $32,095 за унцію.

Серед промислових металів, ціни на мідь стабілізувалися в п'ятницю, але були спрямовані на третій тиждень втрат, оскільки нещодавні заходи стимулювання з боку Китаю, найбільшого імпортера міді, в значній мірі не принесли результатів.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2351
 0,0095
0,02
EUR
1
44,7937
 0,1195
0,27

Курс обміну валют на сьогодні, 10:20
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8835  0,02 0,04 41,5278  0,02 0,04
EUR 44,5717  0,14 0,31 45,3143  0,12 0,26

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1950  0,05 0,13 41,2250  0,05 0,11
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес