Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар продовжує зростання, поки інвестори аналізують плани Китаю щодо стимулювання економіки

07:41 14.10.2024 |

Фінанси

 

Долар продовжив зростання на початку торгів у понеділок в Азії, оскільки святкові дні в Японії знизили ліквідність, і в центрі уваги ринку опинилися дещо розчаровуючі заяви Китаю щодо стимулювання економіки.

Євро знизився на 0,13% до $1,0922, а фунт майже на 0,2% до $1,3043. Долар не змінився по відношенню до японської єни на рівні 149,20.

Індекс долара був на рівні 103,10, трохи піднявшись і наблизившись до піку минулого тижня, найвищого з середини серпня, на тлі зниження трейдерами бетів на подальше різке зниження ставок Федеральною резервною системою на наступних засіданнях цього року.

Напередодні відкриття материкового ринку юань подешевшав більш ніж на 0,2% по відношенню до долара, в той час як австралійський долар, чиї статки тісно пов'язані з Китаєм, подешевшав на 0,16% до $0,67385.

У суботу Китай заявив, що «значно збільшить» випуск державних боргових зобов'язань, щоб запропонувати субсидії людям з низькими доходами, підтримати ринок нерухомості і поповнити капітал державних банків, оскільки він намагається відновити сповільнене економічне зростання.

Не надаючи подробиць про розмір фіскальних стимулів, які готуються, міністр фінансів Лан Фоан заявив на прес-конференції, що цього року буде більше «антициклічних заходів».

«Ринки, ймовірно, розчаровані тим, що Міністерство фінансів Китаю не оголосило про конкретні додаткові стимули», - сказав Річард Франулович, керівник відділу валютних стратегій Westpac.

«Прес-брифінг, що відбувся на вихідних, в основному лише підтверджує наші очікування, що зміна політики Китаю варта одноразового підвищення курсу австралійського долара на 3-4 центи, з яких приблизно половина вже врахована в ціні».

За його словами, подальші кроки малоймовірні, доки не буде досягнуто прогресу у вирішенні проблеми надлишкового житла, боргів місцевих органів влади та демографічних викликів, пов'язаних зі старінням населення Китаю.

Юань впав на 0,9% по відношенню до долара з 24 вересня, коли Народний банк Китаю розпочав найагресивніші заходи стимулювання економіки з часів пандемії.

Індекс CSI300 побив рекорди денних рухів і в цілому виріс на 16%. Але в останні сесії акції зростали нестабільно, оскільки початковий ентузіазм щодо економічного стимулювання змінився занепокоєнням щодо того, чи буде політична підтримка достатньою для відродження зростання.

«Може знадобитися більше часу для більш продуманих і цілеспрямованих заходів», - сказав Крістофер Вонг, валютний стратег OCBC в Сінгапурі. Але ці заходи також мають бути прийняті швидко, оскільки ринки з нетерпінням чекають на них». Завищені очікування проти недоотриманих результатів призведуть до розчарування...»

Минулого тижня валютні курси на основних ринках були стриманими. Єна та євро впали приблизно на 0,3% кожна, фунт стерлінгів втратив 0,4%, а індекс долара піднявся на 0,4%.

Казначейські облігації США навряд чи зможуть зіграти значну роль у понеділок, оскільки ринки Японії та США закриті на свята.

Дані минулого тижня по США, які показали дещо вищу, ніж очікувалось, споживчу інфляцію, а також вищу щотижневу кількість заявок на допомогу з безробіття, залишили незмінними очікування того, що ФРС знизить ставки на 25 базисних пунктів в листопаді та грудні.

У центрі уваги трейдерів - дані по роздрібним продажам і заявкам на допомогу з безробіття в США, які вийдуть в четвер.

Пізніше в понеділок виступить глава ФРС Крістофер Воллер. Він є одним з тих, хто підтримує більш значне зниження ставки, оскільки зараз він стурбований тим, що темпи зростання цін відстають від цільового показника ФРС.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,1891
 0,0181
0,04
EUR
1
45,0238
 0,0239
0,05

Курс обміну валют на сьогодні, 11:04
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8478  0,04 0,10 41,5057  0,01 0,01
EUR 44,8804  0,06 0,14 45,6017  0,02 0,04

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2025  0,00 0,01 41,2175  0,00 0,01
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес