Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Акції в Азії: Китай падає на тлі уваги до стимулювання, Південна Корея зростає після зниження ставки Банком Кореї

08:51 11.10.2024 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій знизилися в п'ятницю: китайські ринки просіли в очікуванні нових сигналів щодо фіскальних стимулів, в той час як південнокорейські акції зросли після того, як Банк Кореї знизив відсоткові ставки.

Більш широкі ринки були пригнічені, оскільки більш високі, ніж очікувалось, дані по інфляції в США породили сумніви щодо того, наскільки Федеральна резервна система знизить процентні ставки в найближчі місяці.

Азійські ринки підхопили негативну динаміку з Волл-стріт, і в четвер завершили торги трохи нижче, оскільки дані по інфляції підтвердили бети на те, що ФРС знизить ставки в листопаді на 25 пунктів.

Ф'ючерси на американські фондові індекси зросли на торгах в Азії, зосередившись на сезоні звітності за третій квартал.

Китайські індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 і Shanghai Composite впали від 1,5% до 2%, втративши позиції після волатильної сесії в четвер, оскільки інвестори очікували нових сигналів щодо заходів фіскального стимулювання.

Міністерство фінансів Китаю має намір провести брифінг в суботу, на якому воно розповість про фіскальну підтримку економіки. Брифінг було оголошено після того, як інвестори в основному не підтримали останній раунд монетарного стимулювання Пекіну і закликали до більш цілеспрямованих фіскальних заходів.

Аналітики очікують, що Китай розгорне щонайменше 2 трильйони юанів ($283 мільярди) фіскальних заходів, основна частина яких буде спрямована на підтримку приватного споживання.

Китайські акції спочатку зросли до дворічних максимумів на оптимізмі щодо нових стимулів. Але в останні сесії це зростання загальмувалося, оскільки інвестори сумніваються, наскільки Пекін має запас міцності, щоб випустити додаткові заходи підтримки.

Особливою проблемою є високий рівень державного боргу Китаю, який може обмежити масштаби будь-якого фіскального стимулювання. Крім того, Пекін поки що залишається значною мірою консервативним у своїх заходах зі стимулювання економіки.

Ринки Гонконгу були закриті на вихідні.

Сумніви щодо Китаю тиснули на ширші азійські ринки. Австралійський ASX 200 впав на 0,1%, в той час як японські індекси Nikkei 225 і TOPIX торгувалися в боковому тренді.

Ф'ючерси на індійський індекс Nifty 50 відкрились помірно позитивно після різкого падіння з рекордних максимумів минулого тижня.

Південнокорейський індекс KOSPI додав 0,3%, а місцеві акції отримали підтримку від зниження процентної ставки Банком Кореї.

Банк Кореї знизив ставку на 25 базисних пунктів до 3,25%, що свідчить про відхід від обмежувальної політики на тлі уповільнення темпів економічного зростання та зниження інфляції.

Це було перше зниження ставки Банком Кореї за останні чотири роки, і відбулося воно в той час, коли центральний банк намагався підтримати сповільнення темпів зростання. Охолодження ринку житла також призвело до необхідності пом'якшення монетарних умов в країні.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2072
 0,0138
0,03
EUR
1
45,0477
 0,0797
0,18

Курс обміну валют на сьогодні, 10:59
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8885  0,02 0,04 41,5000  0,02 0,04
EUR 44,9423  0,07 0,16 45,6185  0,06 0,13

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2050  0,02 0,04 41,2150  0,01 0,01
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес