Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар утримується на 7-тижневих максимумах, оскільки трейдери розглядають перспективи ставок в США

08:08 08.10.2024 |

Фінанси

 

У вівторок долар утримується на семитижневих максимумах проти основних валют, оскільки інвестори обмірковують перспективи процентних ставок в США після того, як сильний звіт по зайнятості минулого тижня розбив бети на значне зниження ставок, в той час як ескалація напруженості на Близькому Сході знизила ризикові настрої.

Трейдери різко змінили свої очікування щодо пом'якшення монетарної політики з боку Федерального резерву в цьому році.

Ринки більше не повною мірою покладаються на зниження ставки в листопаді і приписують 86% ймовірність зниження на 25 базисних пунктів (б.п.), як показав інструмент CME FedWatch. Лише 50 б.п. пом'якшення в грудні закладено в ціну, в порівнянні з більш ніж 70 б.п. тижнем раніше.

Це дозволило долару залишатися в лідерах і досягти багатотижневого максимуму по відношенню до євро, стерлінгів та ієни.

Індекс долара, який вимірює курс американської валюти по відношенню до основних конкурентів, в останній раз склав 102,41, що трохи нижче семитижневого максимуму в 102,69, якого він досяг в п'ятницю.

За словами Кірана Вільямса, керівника азіатського валютного відділу InTouch Capital Markets Кірана Вільямса, в поєднанні з сильними даними і перспективою сценарію «без приземлення», допомогли підтримати долар.

«Хоча долар має простір для подальшого зміцнення, з огляду на яструбину політику переоцінки після засідання FOMC, можуть знадобитися інші каталізатори».

Президент Федерального резервного банку Сент-Луїса Альберто Мусалем заявив у понеділок, що підтримує подальше зниження процентних ставок, оскільки економіка рухається здоровим шляхом, зазначивши при цьому, що центральному банку слід бути обережним і не перестаратися з пом'якшенням монетарної політики.

«Подальше поступове зниження облікової ставки, ймовірно, буде доречним з часом», - сказав посадовець.

Базова прибутковість 10-річних казначейських облігацій США залишалася вище 4% на азиатській сесії, торкнувшись цього рівня в понеділок вперше за два місяці, оскільки трейдери зменшили бети на надвелике зниження ставок.

Цього тижня увага інвесторів буде зосереджена на інфляційному звіті, який вийде в четвер, а також на протоколі вересневого засідання Федеральної резервної системи, який буде опублікований в середу. Китайські ринки також мають відкритися після тижневих свят.

Китайський офшорний юань трохи зміцнився до 7,0594 за долар на початку торгів.

Євро коштував $1,098175 на початку торгів, що недалеко від семитижневого мінімуму в $1,09515, якого він досяг минулого тижня. Фунт коштував $1,3095, що близько до більш ніж тритижневого мінімуму $1,30595, якого він досяг у понеділок.

Єна трохи зміцнилась до 147,795 за долар на початку торгів, після того, як в понеділок впала до семитижневого мінімуму 149,10, оскільки трейдери обмірковували курс процентної ставки, який Банк Японії, ймовірно, обере в найближчій перспективі.

Минулого тижня новий прем'єр-міністр Японії Сігеру Ісіба приголомшив ринки, заявивши, що економіка не готова до подальшого підвищення ставок, що є очевидною протилежністю його попередній підтримці Банку Японії, який згортає десятиліття екстремального монетарного стимулювання.

Ці коментарі призвели до зниження курсу ієни і породили сумніви щодо того, наскільки агресивним буде Банк Японії у підвищенні ставок.

В інших валютах, австралійський долар трохи зміцнився до $0,6768.

Новозеландський долар виріс на 0,3% до $0,6144 напередодні рішення по монетарній політиці в середу. Більшість економістів в опитуванні Reuters минулого тижня сказали, що Резервний банк Нової Зеландії знизить процентну ставку на 50 базисних пунктів.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,1756
 0,0205
0,05
EUR
1
45,2437
 0,0227
0,05

Курс обміну валют на сьогодні, 10:07
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9083  0,01 0,01 41,5029  0,00 0,00
EUR 45,1054  0,04 0,08 45,7683  0,05 0,12

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1750  0,03 0,06 41,1900  0,03 0,06
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес