Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на золото знижуються, але зберігають рекордні максимуми, напередодні диних з інфляції

08:48 10.09.2024 |

Фінанси

 

Ціни на золото дещо знизилися на торгах в Азії у вівторок, але залишаються близькими до нещодавніх піків, оскільки трейдери очікують на ключові дані з інфляції в США, які дадуть більше підказок щодо планів Федеральної резервної системи США почати зниження процентних ставок.

Жовтий метал отримав вигоду від купівлі активів притулку після різкого зниження ризиків на ринках минулого тижня, що було викликано побоюваннями з приводу уповільнення економічного зростання.

У п'ятницю спотові ціни були на відстані витягнутої руки від рекордного максимуму, але потім відступили, оскільки долар виріс напередодні публікації інфляції на цьому тижні.

Спотове золото о 04:22 EET впало на 0,1% до $2 502,07 за унцію, в той час як ф'ючерси на золото, термін дії яких закінчується в грудні, подешевшали на 0,1% до $2 531,0 за унцію.

Цього тижня основна увага прикута до даних по інфляції індексу споживчих цін, які будуть опубліковані в середу, щоб отримати більше інформації про економіку США.

Будь-які ознаки уповільнення інфляції, ймовірно, призведуть до збільшення бетів на зниження процентних ставок в найближчі місяці - сценарій, який обіцяє золоту хороші перспективи.

Дані по інфляції в середу публікуються всього за тиждень до засідання Федеральної резервної системи, на якому, як очікується, центробанк знизить процентні ставки на 25 базисних пунктів.

Очікування вересневого зниження ставок також були ключовим фактором нещодавнього зростання золота, враховуючи, що це зниження, ймовірно, покладе початок циклу пом'якшення з боку ФРС.

Зниження ставок є позитивним фактором для золота, оскільки воно знижує альтернативну вартість інвестицій в жовтий метал.

Інші дорогоцінні метали впали у вівторок, в значній мірі відстаючи від золота протягом останніх тижнів. Ф'ючерси на платину впали на 0,1% до $945,0 за унцію, а ф'ючерси на срібло - на 0,2% до $28,590 за унцію.

Серед промислових металів ціни на мідь відступили у вівторок, отримавши незначну підтримку від даних, які показали деяку економічну стійкість в Китаї, найбільшому імпортері міді.

Торговий баланс Китаю несподівано виріс в серпні завдяки зростанню експорту країни. Але відставання в імпорті нівелювало радість від цієї тенденції, оскільки воно свідчить про млявий попит в країні.

Загальний обсяг імпорту міді в Китаї в серпні скоротився на 12,3% в річному обчисленні, хоча протягом перших восьми місяців року він все ще залишався позитивним.

М'які дані по імпорту з'явилися після низки слабких показників по економіці Китаю за останній тиждень, які викликали занепокоєння з приводу уповільнення зростання найбільшого в світі імпортера міді.

Ці дані в поєднанні з більш широким зниженням ризиків на світових ринках призвели до значних втрат на ринку міді протягом останнього тижня.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0948
 0,0780
0,19
EUR
1
45,3830
 0,1744
0,38

Курс обміну валют на сьогодні, 10:02
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8389  0,00 0,01 41,4322  0,02 0,05
EUR 45,2111  0,19 0,41 45,9174  0,14 0,30

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0800  0,02 0,04 41,1000  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес