Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар просів після даних по стриманій інфляції в США; ківі впав на зниженні ставок

08:28 14.08.2024 |

Фінанси

 

Долар залишився в мінусі в середу після падіння проти основних конкурентів протягом ночі, оскільки сприятливі показники цін виробників в США посилили бети на зниження процентних ставок Федеральної резервної системи в цьому році.

Новозеландський долар різко впав з чотиритижневого максимуму після того, як Резервний банк Нової Зеландії знизив ключову облікову ставку і заявив про подальші зниження, що здивувало деяких учасників ринку.

Ієна зміцнилася проти долара завдяки зниженню прибутковості американських облігацій, а в середу вийде важливий показник індексу споживчих цін в США.

Рішення прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіда не висувати свою кандидатуру на посаду лідера партії в наступному місяці мало вплинуло на ринки, кажуть аналітики.

Тим часом, чутливі до ризику валюти, такі як фунт стерлінгів і австралійський долар, залишилися твердими після несподіваного пом'якшення інфляції в США, що підтримало акції. Австралієць ненадовго досягнув більш ніж тритижневого піку, тоді як стерлінг торгувався біля більш ніж двотижневого максимуму, після свого найкращого одноденного показника проти долара з кінця квітня.

Індекс долара, який вимірює курс валюти по відношенню до шести основних конкурентів, включаючи стерлінг, євро та ієну, станом на 05:15 EET був стабільним на рівні 102,61 після падіння на 0,49% протягом ночі.

Трейдери вже були впевнені, що Федеральний комітет з відкритих ринків (FOMC) знизить ставки на своєму вересневому засіданні до виходу даних про ціни виробників, але збільшили бети на більше зниження ставки на 50 базисних пунктів до 53,5% з 50% днем раніше, згідно з даними CME's FedWatch Tool.

Аналітики Commonwealth Bank of Australia очікують, що долар буде утримувати позиції до виходу даних по індексу споживчих цін в США, але потім ризики схиляються до подальшого ослаблення.

"Ми очікуємо, що ринок подвоїть бети на значне зниження процентних ставок FOMC в цьому році, якщо базовий індекс споживчих цін зросте на 0,1% за місяць або менше, (в той час як) ми очікуємо, що ринок в значній мірі буде грати на пониження базового індексу споживчих цін, якщо він зросте на 0,2% за місяць або 0,3% за місяць", - написала Керол Конг (Carol Kong), валютний стратег CBA, в клієнтській записці.

Ківі впав на 1,08% після того, як РБНЗ знизив готівкову ставку на чверть пункту, тоді як лише близько половини економістів і трохи більше двох третин трейдерів ставили на такий крок. Це перекреслило попереднє зростання, яке підняло курс до найвищого рівня з 18 липня - $0,6084. Останній раз він торгувався на 1,02% слабкіше на рівні $0,6015.

Це було перше пом'якшення центрального банку з початку 2020 року і відбулося на рік раніше, ніж він сам прогнозував.

"РБНЗ завершив 180-градусний "голубиний" розворот, знизивши процентні ставки, що принесло вкрай необхідне полегшення для домогосподарств і бізнесу всього через три місяці після того, як він підняв питання про можливість додаткового підвищення ставок", - сказав Тоні Сікамор, ринковий аналітик IG.

Австралієць знизився на 0,23% до $0,66185 на хвилі симпатії до ківі, після того, як раніше піднявся до $0,66395 вперше з 23 липня.

Фунт стерлінгів був стабільним на рівні $1,2862 після ралі на 0,76% у вівторок, коли він отримав додатковий імпульс від даних, що показали несподіване зниження рівня безробіття у Великобританії.

Курс євро залишився незмінним на рівні $1,0991 після зростання у вівторок до $1,099975, вперше з 5 серпня.

Долар впав на 0,31% до 146,40 ієни, а прибутковість 10-річних казначейських облігацій США знизилася до 3,85% в азіатські години після зниження на 5,5 базисних пунктів за ніч.

В Японії Кісіда оголосив, що піде у відставку у вересні, завершуючи трирічний термін, затьмарений політичними скандалами, і відкриваючи шлях новому прем'єр-міністру, який очолить економічне відновлення Японії.

"Ймовірно, вплив на економіку та фінансові ринки буде відносно обмеженим, оскільки політика пана Кісіди, якщо я спробую її охарактеризувати, є дуже широкою і не зосередженою на конкретних темах", - сказав Масаюкі Кічікава, головний макростратег компанії Sumitomo Mitsui Asset Management.

"Велике питання полягає в тому, хто буде наступним. Це буде більш важливим".

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,3464
 0,0634
0,15
EUR
1
45,1957
 0,0899
0,20

Курс обміну валют на сьогодні, 10:37
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0181  0,06 0,14 41,6250  0,06 0,14
EUR 44,9404  0,16 0,36 45,7200  0,19 0,41

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,3350  0,01 0,02 41,3550  0,01 0,02
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес