Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азійські акції зростають в умовах нестабільної торгівлі, побоювання щодо зростання зберігаються

08:21 08.08.2024 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій відіграли попередні втрати і виросли в четвер, хоча постійні побоювання щодо уповільнення економічного зростання і підвищення процентних ставок зберігали волатильність ринків і все ще обмежували загальний приріст.

Регіональні ринки відреагували на слабку нічну сесію на Волл-стріт негативно, оскільки відскок від багатомісячних мінімумів призупинився. Ф'ючерси на американські фондові індекси також впали на азіатських торгах.

Посилення побоювань щодо рецесії в США підірвало Волл-стріт на останніх сесіях, так само як і низка середніх прибутків від акцій вагомих технологічних компаній.

Занепокоєння з приводу уповільнення економічного зростання в Китаї також посилилися після того, як в середу вийшли невтішні торгові дані з цієї країни.

Японські індекси Nikkei 225 і TOPIX рухались у флетово-низькому діапазоні в четвер, оскільки відскок за останні два дні вичерпався. Обидва індекси різко впали на ранкових торгах, але встигли відіграти більшу частину втрат.

Японські акції відскочили від більш ніж 10% падіння за останні два дні після того, як деякі чиновники Банку Японії спробували применшити яструбиний прогноз банку щодо процентних ставок.

Але підсумок думок політиків Банку Японії, опублікований у четвер, показав, що члени центрального банку все ще бачать можливість для подальшого підвищення ставок, і що процентні ставки мають сягнути близько 1%, щоб досягти рівня, нейтрального для економіки.

Несподівано яструбиний тон Банку Японії став головним рушієм нещодавнього падіння японських ринків, в результаті якого Nikkei та TOPIX увійшли в понеділок на територію ведмежого ринку.

Вагому роль відіграли і деякі невтішні результати звітності: акції технологічного інвестиційного гіганта SoftBank Group Corp. впали майже на 4% після того, як він зазнав неочікуваних збитків у червневому кварталі.

Основні акції азійських технологічних компаній також впали, слідуючи за слабкими сигналами від своїх американських колег, особливо в секторі виробництва мікросхем. Акції американських виробників мікросхем зазнали дводенних різких втрат після того, як компанія Super Micro Computer Inc. опублікувала незадовільні результати.

Південнокорейський KOSPI втратив 0,5%, компенсуючи деякі попередні втрати, в той час як тайванський TSMC - найбільший у світі контрактний виробник мікросхем - впав на 2%.

Китайські індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 і Shanghai Composite виросли на 0,4% кожен з більш ніж п'ятимісячних мінімумів, а гонконгський Hang Seng додав 0,7%.

Дані по торгівлі в середу продовжили малювати похмуру картину економіки, оскільки профіцит торгового балансу Китаю в липні скоротився набагато більше, ніж очікувалося. Експорт несподівано скоротився після того, як Європейський Союз запровадив високі тарифи на китайські електромобілі, а імпорт міді та нафти також різко впав.

Більш широкі азіатські ринки були стримані. Австралійський ASX 200 впав на 0,3%.

Ф'ючерси на індійський індекс Nifty 50 показали позитивне відкриття після того, як індекс та індекс BSE Sensex 30 різко відновилися після нещодавніх втрат у середу.

Основна увага прикута до засідання Резервного банку Індії, яке відбудеться сьогодні, на якому, як очікується, центральний банк залишить ставки без змін.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,9847
 0,0534
0,13
EUR
1
44,7676
 0,0255
0,06

Курс обміну валют на сьогодні, 09:20
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,6735  0,07 0,18 41,2700  0,09 0,22
EUR 44,4647  0,05 0,12 45,1747  0,11 0,24

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9750  0,09 0,21 40,9950  0,10 0,24
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес