Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Єна готується до рішення Банку Японії. Євро виріс на 0,06% до $ 1,0823

08:10 31.07.2024 |

Фінанси

 

У середу курс ієни наблизився до максимуму за два з половиною місяці напередодні рішення Банку Японії, в якому інвестори очікують планів щодо скорочення величезної програми викупу облігацій і натяків на те, коли він підвищить процентні ставки.

Австралійський долар впав до найнижчого рівня з травня після того, як базова інфляція несподівано знизилася і зменшила ризик чергового підвищення ставок. Юань мало змінився після того, як офіційний індекс менеджерів із закупівель (PMI) показав, що виробнича активність у Китаї сповільнюється третій місяць поспіль.

Середа обіцяє бути насиченим днем, оскільки інвестори також отримають дані по інфляції у Франції та інших країнах єврозони, а також рішення Федеральної резервної системи США щодо монетарної політики.

Поширення геополітичного насильства також тримає ринки в напрузі.

Австралійський долар знизився на 0,63% до $0,6497, впавши більш ніж на 0,8% до приблизно тримісячного мінімуму в $0,64825 після виходу даних по індексу споживчих цін, оскільки трейдери зменшили бети на підвищення процентної ставки Резервним банком Австралії (РБА).

Це призвело до щомісячної втрати валюти майже на 2%.

«Індекс споживчих цін виявився м'якшим, ніж прогнозувалося, особливо за показником скорегованого середнього значення, за яким пильно стежить РБА. Це значно знизило ймовірність того, що наступне засідання в серпні відбудеться в прямому ефірі, і відродило можливість зниження ставки до кінця року», - сказав старший корпоративний валютний дилер Convera Джеймс Кніветон.

У Китаї виробнича активність скоротилася в липні третій місяць поспіль, зберігаючи очікування подальших заходів економічного стимулювання.

Це мало вплинуло на курс юаня, який востаннє піднявся більш ніж на 0,2% до 7,2325 за долар США, завдяки тому, що центральний банк Китаю встановив сильну середню точку, навколо якої він дозволяє валюті торгуватися.

Головною ринковою подією азіатської торгової сесії є результати останнього засідання Банку Японії, за підсумками якого єна зросла на 0,17% до 152,49 за долар.

На попередній сесії вона підскочила на 0,8% після повідомлень про те, що Банк Японії розглядає можливість підвищення короткострокових процентних ставок до 0,25%.

Єна, схоже, закінчила липень зі зростанням на 5,5%, що стало її найкращим місяцем з листопада 2022 року, завдяки інтервенціям і розгортанню коротких операцій з єною в очікуванні рішення Банку Японії.

«Ми вважаємо, що на липневому засіданні Банк Японії, ймовірно, досягне значного прогресу у відході від неортодоксальної політики, зменшивши обсяги купівлі облігацій та підвищивши процентні ставки», - сказав Грегор Хірт, глобальний директор з мульти-активів в Allianz Global Investors.

Євро виріс на 0,06% до $ 1,0823 і налаштований на зростання на 0,95% за липень, чому сприяло ослаблення долара.

Дані у вівторок показали, що економіка єврозони зросла трохи більше, ніж очікувалося, за три місяці до червня, але перспективи на решту року не такі райдужні.

Фунт стерлінгів виріс на 0,05% до $1,2844, а місячний приріст становив 1,5%. Індекс долара знизився на 0,05% до 104,39 і втратив 1,3% за місяць.

Трейдери чекають на рішення ФРС - ймовірно, наступного головного каталізатора руху валютних курсів після Банку Японії - де, за очікуваннями ринку, політики закладуть основу для зниження ставки у вересні.

Ринки очікують, що у вересні почнеться цикл пом'якшення ФРС, а до кінця року в ціні буде закладено зниження ставок на 68 базисних пунктів.

«Ми очікуємо, що ФРС відкриє двері для першого зниження процентної ставки у вересні. На нашу думку, такий крок сьогодні може дати неправильний сигнал ринкам і налякати інвесторів», - сказав головний ринковий стратег Barclays Private Bank Жюльєн Лафарг (Julien Lafargue).

«З іншого боку, оскільки ринки вже заклали в ціни трохи більше, ніж 25 б.п. скорочення ставки у вересні, ФРС може бути важко протистояти цим очікуванням».

У той же час новозеландський долар виріс на 0,13% до $0,59105, хоча в липні він впав на 3%.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0291
 0,0187
0,05
EUR
1
44,4181
 0,0126
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 10:14
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7294  0,02 0,05 41,3265  0,04 0,09
EUR 44,1553  0,02 0,04 44,8706  0,08 0,17

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0250  0,04 0,10 41,0500  0,03 0,07
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес