Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Єна готується до найсильнішого тижня за останні 3 місяці на тлі розгортання операцій з валютою

08:14 26.07.2024 |

Фінанси

 

У п'ятницю курс єни готовий до найсильнішого тижня за останні три місяці, оскільки трейдери розгорнули свої давні бети проти слабкої валюти напередодні важливих даних по інфляції в США, які можуть закріпити очікування щодо зниження ставок.

Цього місяця єна домінувала на валютних ринках, підскочивши в четвер до майже тримісячного максимуму в 151,945 за долар після того, як почала місяць з 38-річного мінімуму 161,96 за долар.

Таке значне зростання відбулося після ймовірних інтервенцій з боку Токіо на початку липня, які ввели трейдерів в оману і призвели до згортання прибуткових операцій carry trade, в яких трейдери позичають єну за низькими ставками, щоб інвестувати в доларові активи з метою отримання більшого прибутку.

У п'ятницю єна востаннє була на рівні 153,625, після чого зросла на 2,3% за тиждень, що стало найбільшим тижневим приростом з кінця квітня - початку травня, оскільки глобальне падіння фондових ринків також підштовхнуло інвесторів до безпечних активів, в тому числі і до єни.

«Я думаю, що швидкість ралі єни означає, що ми, ймовірно, незабаром побачимо деяку консолідацію», - сказав Джеймс Еті, портфельний менеджер з фіксованим доходом в Marlborough Investment Management.

«Але, зрештою, з огляду на блиск ризикових активів і даних, а також заяву Федрезерву, що передбачає скорочення ставок, я все ще вважаю, що єна може ще більше зрости».

У п'ятницю увага інвесторів буде зосереджена на даних по витратах на особисте споживання в США - ключовому показнику інфляції для Федерального резерву. Очікується, що дані PCE складуть 0,1% в місячному обчисленні.

Засідання ФРС відбудеться наступного тижня, і очікується, що цього разу ФРС залишить ставки без змін, але ринки вже повністю заклали в ціну зниження ставок у вересні. Трейдери також очікують зниження на 66 базисних пунктів цього року.

Банк Японії, з іншого боку, може підвищити ставки наступного тижня, при цьому ринки оцінюють ймовірність підвищення на 10 б.п. на рівні 64%.

Дані в п'ятницю показали, що в липні базова інфляція в столиці Японії прискорилася третій місяць поспіль, що підтримує очікування підвищення процентної ставки в найближчому майбутньому.

Однак, на думку аналітиків, зростання курсу єни може дозволити центральному банку не поспішати з цим кроком.

«Тиск на Банк Японії щодо посилення політики зменшився, - сказав Бен Беннетт, інвестиційний стратег в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні в Legal and General Investment Management.

«Але все ще очікується, що вони оголосять деталі скорочення свого балансу, що є певною формою кількісного посилення».

Індекс долара, який вимірює курс американської валюти проти шести конкурентів, мало змінився і склав 104,35. Євро трохи зміцнився до $1,0853, але за тиждень знизився на 0,35%, що є найсильнішим тижневим падінням з початку червня.

Долар відновив свої позиції після того, як дані в четвер показали, що найбільша економіка світу зростала швидше, ніж очікувалося, а інфляція сповільнилася в другому кварталі.

Австралійський долар виріс на 0,15% до $0,65475, що лише трохи вище майже тримісячного мінімуму, якого він торкнувся в четвер. Погіршення ризикових настроїв цього тижня сильно вплинуло на австралійський і новозеландський долари.

За тиждень австралієць знизився на 2%, що є найгіршим тижневим показником з листопада 2023 року. Ківі востаннє торгувався на рівні $0,5888, знизившись на 2% за тиждень.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,1977
 0,0197
0,05
EUR
1
44,6830
 0,0214
0,05

Курс обміну валют на сьогодні, 09:36
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0842  0,09 0,23 41,7789  0,13 0,32
EUR 44,2632  0,33 0,73 45,0863  0,32 0,70

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1900  0,02 0,04 41,2100  0,04 0,10
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес