Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар зростає, оскільки ринки розвертаються на користь перемоги Трампа

08:19 15.07.2024 |

Фінанси

 

Долар значно виріс у понеділок, а криптовалюти підскочили, оскільки ставки на перемогу Дональда Трампа на майбутніх виборах в США набирали обертів після спроби вбивства колишнього президента США.

Торги в Азії були слабкими, оскільки Японія пішла на вихідні, хоча новини про замах на Трампа домінували на ринку і змусили інвесторів збільшити шанси на перемогу Трампа в листопаді.

Замах на Трампа, ймовірно, зміцнює його "репутацію сильної людини", вважає Джек Аблін, головний інвестиційний директор Cresset Capital.

Онлайн-сайт ставок PredictIT оцінює перемогу республіканців у 66 центів, порівняно з 60 центами у п'ятницю, а демократів - у 38 центів. Поточні шанси вказують на те, що республіканці мають вдвічі більше шансів на перемогу на виборах, ніж демократи.

Це спричинило загальне зростання долара, в результаті чого курс євро знизився на 0,14% до $1,0895, а фунт стерлінгів впав на 0,12% до $1,2975.

Готівкові казначейські облігації США не торгувалися в Азії в понеділок через свято в Японії, але 10-річні ф'ючерси на казначейські облігації знизилися, вказуючи на те, що прибутковість зросте, коли торгівля готівкою почнеться пізніше в цей день. Прибутковість облігацій рухається обернено пропорційно цінам.

"Функція реакції ринку на президентство Трампа характеризується зміцненням долара США і підвищенням кривої казначейських облігацій США, тому ми можемо спостерігати деякі з цих явищ на наступному тижні, якщо його шанси на перемогу на виборах ще більше зростуть після цього інциденту", - сказав Ронг Рен Го, портфельний менеджер Eastspring Investments.

Ціни на криптовалюти також зросли в очікуванні перемоги Трампа: біткоїн подорожчав на 9% до 62 766 доларів. Ефір підскочив більш ніж на 7% до $3 331,60.

У понеділок увагу інвесторів також привернули новини з Китаю: дані показали, що друга за величиною економіка світу в другому кварталі зростала набагато повільніше, ніж очікувалося, через затяжний спад на ринку нерухомості, а також через те, що незахищеність робочих місць знизила внутрішній попит.

Окремі дані, опубліковані сьогодні, показали, що ціни на нове житло в Китаї в червні впали найшвидшими темпами за останні дев'ять років, а постраждалий сектор намагається знайти дно, незважаючи на заходи державної підтримки, спрямовані на контроль надлишкової пропозиції та зміцнення довіри.

Китайський юань майже не відреагував на ці дані і лише трохи збільшив свої втрати з початку сесії, щоб завершити торги на 0,14% нижче на рівні 7,2609 за долар на біржовому ринку.

"В цілому, це негативний результат. Він показує, що імпульс зростання у другому кварталі, схоже, слабшає", - сказав Елвін Тан, керівник валютної стратегії РБК Капітал Маркетс.

"Ослаблення імпульсу в другому кварталі означає, що нам знадобиться більше підтримки, щоб вивести економіку на цільовий показник у 5% за весь рік".

У понеділок розпочався чотириденний пленум китайських високопосадовців, який відбувається раз на п'ять років і зазвичай є приводом для змін у політиці, і на ньому будуть обговорюватися заходи, спрямовані на підтримку відновлення другої за величиною економіки в світі, яке відбувається несистемно.

Вважалося, що Токіо втрутився на ринок, щоб підтримати побиту японську валюту минулого тижня після більш холодного, ніж очікувалося, звіту про інфляцію в США, а дані Банку Японії свідчать про те, що влада могла витратити на це до 3,57 трильйона ієн (22,4 мільярда доларів США) в четвер.

Аналітики кажуть, що вихідний понеділок в Японії може створити ідеальні умови для влади, щоб знову вдатися до інтервенцій, враховуючи дефіцит ліквідності, подібно до того, як це було під час раундів інтервенцій у квітні-травні.

"Для того, щоб отримати більшу віддачу від вкладених коштів, валютні інтервенції в спокійних умовах або після виходу більш м'яких економічних даних США здаються розумним кроком", - сказала Джейн Фолі, керівник відділу валютних стратегій Rabobank.

"Інтервенції, які були проведені цієї весни, показали, що Мінфін готовий діяти поза звичайними торговими годинами в Токіо".

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0107
 0,0327
0,08
EUR
1
44,7263
 0,0403
0,09

Курс обміну валют на сьогодні, 10:17
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,6109  0,02 0,05 41,2383  0,00 0,01
EUR 44,2217  0,12 0,27 44,9970  0,06 0,14

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0000  0,06 0,16 41,0200  0,06 0,16
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес