Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта падає, оскільки переговори по Газі зменшують загрозу перебоїв у постачанні; шторм «Берил» у центрі уваги

07:47 08.07.2024 |

Фінанси

 

Ціни на нафту впали в понеділок після зростання протягом чотирьох тижнів, оскільки перспектива угоди про припинення вогню в Газі послабила геополітичну напруженість на Близькому Сході, в той час як інвестори оцінювали потенційні перебої в поставках енергоносіїв в США через тропічний шторм "Берил".

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 04:34 EET подешевшали на 12 центів, або на 0,1%, до $86,42 за барель.

Американська нафта марки West Texas Intermediate коштувала 82,88 долара за барель, що на 28 центів, або 0,3%, нижче.

Переговори щодо американського плану припинення вогню, спрямованого на припинення дев'ятимісячної війни в Газі, тривають за посередництва Катару і Єгипту.

"Якщо в результаті переговорів про припинення вогню з'явиться щось конкретне, це на деякий час зніме з ринку частину геополітичних ставок", - сказав аналітик ІГ Тоні Сікамор, що базується в Сіднеї.

Порти Корпус-Крісті, Х'юстона, Галвестона, Фріпорта і Техас-Сіті були закриті в неділю для підготовки до тропічного шторму "Берил", який може перерости в ураган 2 категорії після того, як досягне узбережжя Техасу між Галвестоном і Корпус-Крісті пізніше в понеділок.

Закриття портів може призвести до тимчасової зупинки експорту сирого і скрапленого природного газу, поставок нафти на нафтопереробні заводи, а також поставок моторного палива з цих заводів.

"Хоча це ставить під загрозу видобуток нафти і газу на шельфі, занепокоєння викликає потенційний вплив шторму на інфраструктуру нафтопереробних заводів, - зазначають аналітики ING на чолі з Уорреном Паттерсоном у своєму аналітичному звіті.

"Будь-які значні перебої в роботі техаських нафтопереробних заводів, швидше за все, сприятимуть появі розривів у нафтопродуктах".

Сикамор з IG також зазначив, що існує велика ймовірність того, що американські дані покажуть ще одне велике щотижневе скорочення запасів нафти в США на тлі піку водійського сезону, що буде сприятливим для цін на нафту.

Минулого тижня нафта WTI виросла на 2,1% після того, як дані Управління енергетичної інформації показали, що запаси сирої нафти і нафтопродуктів скоротилися за тиждень, що закінчився 28 червня.

"WTI має дуже хорошу динаміку, оскільки зросла на 15% з мінімуму початку червня", - сказав Сикамор, додавши, що нафта може зустріти сильний опір між $85,50 і $87,50 на основі технічних графіків.

Кількість діючих нафтових бурових установок в США минулого тижня не змінилася і склала 479, що є найнижчим показником з грудня 2021 року, повідомила компанія Baker Hughes у своєму щотижневому звіті в п'ятницю.

Ціни на нафту також були підтримані минулого тижня надіями на зниження процентних ставок, сказав Сикамор, після того, як в п'ятницю вийшли дані по США, які показали, що інфляція знижується, а зростання робочих місць сповільнюється.

Зниження процентних ставок може стимулювати економічну активність і збільшити попит на сиру нафту.

Інвестори також спостерігали за впливом виборів у Великобританії, Франції та Ірані, що відбулися минулого тижня, на геополітику та енергетичну політику.

Франція зіткнулася з потенційним політичним глухим кутом після того, як вибори в неділю призвели до підвішеного парламенту, в той час як іранці обрали новим президентом Масуда Пезешкіана, відносно поміркованого політика, який переміг на виборах свого суперника, що дотримувався жорсткої лінії.

Hung parliament - Підвішений парламент - це коли жодна політична партія не отримує більшості.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,1859
 0,0343
0,08
EUR
1
45,4322
 0,0914
0,20

Курс обміну валют на 04.10.24, 10:56
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9172  0,05 0,11 41,5144  0,03 0,08
EUR 45,2912  0,13 0,30 45,9936  0,12 0,26

Міжбанківський ринок на 04.10.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2000  0,04 0,11 41,2150  0,03 0,08
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес