Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар сягнув 5-місячного максимуму, піддавши тиску єну; ВВП допомагає юаню

08:04 16.04.2024 |

Фінанси

 

У вівторок долар досяг п'ятимісячного максимуму по відношенню до основних валют після того, як показники роздрібних продажів у США виявилися вищими, ніж очікувалося, що викликало занепокоєння щодо інтервенцій, оскільки єна застигла на найнижчому рівні з 1990 року.

Китайський юань стабілізувався після падіння до найнижчого рівня з листопада після того, як дані по ВВП Китаю за перший квартал перевершили очікування, що стало стимулом для політиків, які намагаються зміцнити довіру в умовах затяжної кризи на ринку нерухомості.

Дані з США, опубліковані в понеділок, показали, що роздрібні продажі минулого місяця зросли на 0,7%, порівняно з 0,3%, які прогнозували економісти, опитані Reuters. Дані за лютий були переглянуті в бік збільшення і показали, що продажі зросли на 0,9%, що є найбільшим приростом за останній рік, набагато сильнішим, ніж попередні 0,6%.

Останні дані викликали більше запитань щодо того, коли Федеральний резерв може почати знижувати відсоткові ставки, після значного зростання зайнятості в березні та прискорення споживчої інфляції.

Згідно з CME FedWatch Tool, ймовірність того, що ФРС знизить ставки в липні, становить 41% порівняно з 50% до виходу даних. Ймовірність першого зниження ставок у вересні зросла до майже 46%.

"Я просто не бачу жодних шансів на зниження ставок у липні, якщо припустити, що ми всі дивимося на одні й ті ж дані", - сказав Метт Сімпсон, старший ринковий аналітик City Index.

Підкреслюючи ринкові ставки, президент Федерального резервного банку Сан-Франциско Мері Дейлі заявила в понеділок пізно ввечері в США, що немає "ніякої нагальної необхідності" знижувати процентні ставки в США.

Індекс долара США у вівторок сягнув позначки 106,37, що є найвищим показником з 2 листопада.

На тлі зміцнення долара єна пробила позначку 154 за долар, досягнувши найслабшого рівня за останні 34 роки.

Це тримає трейдерів у стані підвищеної готовності до інтервенцій з купівлі єни з боку японської влади. Оскільки хедж-фонди нарощують свої бети проти цієї валюти до найвищого рівня за останні 17 років, відскок ієни може спровокувати значне ралі.

У вівторок у Токіо міністр фінансів Японії Шунічі Сузукі заявив, що він уважно стежить за рухом валютних курсів і вживатиме "ретельних заходів у разі необхідності" після того, як курс долара досяг 34-річного максимуму.

Востаннє курс єни коливався в районі 154,40 за долар, близько до нового рівня опору 155.

Незважаючи на усні попередження, "тест на 155 здається занадто спокусливим", і ринкові сили, швидше за все, підштовхнуть валютну пару вище, вважає Сімпсон з City Index.

"Те, як вона відреагує в районі цього рівня, дасть чітке уявлення про те, чи вичерпала (японська влада) можливості для інтервенцій".

Офшорний китайський юань впав до рівня 7,2831 за долар - найнижчої позначки з 14 листопада, а потім почав зростати після того, як офіційні дані показали, що економіка Китаю зросла на 5,3% в першому кварталі в річному обчисленні, що значно перевершило очікування аналітиків.

Але роздрібні продажі в Китаї не виправдали очікувань, що є тривожним сигналом для споживчої довіри і відображенням нерівномірності відновлення економіки.

У той же час, євро впав до $1,06070, що є найнижчим показником з 2 листопада, оскільки він продовжив падіння після того, як Європейський центральний банк минулого тижня залишив двері відкритими для зниження ставки в червні.

Австралійський долар впав до $0,64085, найнижчого рівня з 14 листопада.

Ківі впав до п'ятимісячного мінімуму в $0,58815.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6688
 0,0673
0,17
EUR
1
42,4972
 0,0563
0,13

Курс обміну валют на вчора, 10:27
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4063  0,03 0,07 39,9633  0,02 0,05
EUR 42,2488  0,03 0,08 43,0083  0,01 0,02

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6900  0,10 0,25 39,7100  0,10 0,25
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес