Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар міцнішає напередодні насиченого даними тижня. У центрі уваги інфляція в США

07:01 26.02.2024 |

Фінанси

 

У понеділок долар перебуває на підйомі перед насиченим тижнем, наповненим ключовими економічними новинами, які дадуть додаткові підказки про перспективи світових процентних ставок, при цьому в центрі уваги будуть показники інфляції у США.

Базовий індекс цін особистих споживчих витрат (PCE) - ключовий показник інфляції для Федеральної резервної системи - буде опублікований у четвер, очікується збільшення на 0,4% у місячному вирахуванні.

Дані щодо інфляції в єврозоні, Японії та Австралії також присутні у календарі даних цього тижня, поряд із рішенням щодо ставки Резервного банку Нової Зеландії (РБНЗ)та показниками PMI у Китаї.

Напередодні публікації долар загалом зріс на початку азіатських торгів, внаслідок чого євро впав на 0,04% до $1,0817, тоді як новозеландський долар упав на 0,55% до $0,6164.

Минулого тижня ківі зріс на 1,2%, чому сприяла загальна слабкість долара та ризик підвищення ставки РБНЗ у середу. Хоча більшість економістів очікують, що центральний банк збереже ставки на стабільному рівні, ф'ючерси показують приблизно 30% ймовірність підвищення на 25 базисних пунктів.

"Я думаю, що РБНЗ збереже OCR (офіційний курс) без змін, і це, ймовірно, призведе до падіння ківі, якщо ринки знизять ціни для короткострокового підвищення ставок", - сказала Керол Конг, валютний стратег Commonwealth Bank of Australia.

«Однак, будь-яке падіння курсу ківі, швидше за все, буде досить невеликим, оскільки ми очікуємо, що РБНЗ залишиться досить агресивним».

Стерлінг не змінився на рівні $1,2671, тоді як австралійський долар упав на 0,07% до $0,6559.

Дані за загальнонаціональними споживчими цінами в Японії вийдуть у вівторок і, за прогнозами, покажуть, що базова інфляція сповільнилася в січні до річного рівня 1,8%, найнижчого рівня з березня 2022 року.

Це ускладнить плани Банку Японії (BOJ) щодо припинення негативних процентних ставок у найближчі місяці, залишаючи єну під тиском у найближчому майбутньому.

Востаннє японська валюта була трохи вище 150,40 за долар, вже впавши цього року більш ніж на 6% по відношенню до долара США через різку різницю у відсоткових ставках між США та Японією.

"З кінця минулого року ринок був зосереджений на березневих або квітневих засіданнях Банку Японії з питань політики, які, ймовірно, покладуть край політиці негативних процентних ставок Банку Японії", - сказала Джейн Фоулі, голова валютної стратегії Rabobank.

"Новини про те, що Японія впала в технічну рецесію в другому півріччі 2023 року, послаблять ентузіазм ринку щодо темпів посилення грошово-кредитної політики з боку Банку Японії".

Останні дані Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами США показують, що короткі позиції по єні минулого тижня підскочили приблизно до 10 мільярдів доларів, що є найбільшим показником з листопада.

Навпаки, недавнє зростання цін виробників і споживчих цін у США, що перевершили очікування, призвело до того, що в четвер основні дані щодо індексу цін PCE були зміщені у бік підвищення, що ще більше відкине очікування значного скорочення ставок ФРС цього року.

За даними CME FedWatch tool, зараз ринки оцінюють трохи більше 20% ймовірності того, що ФРС почне знижувати ставки в травні, порівняно з 90% ймовірністю місяць тому.

"У всякому разі, (дані) можуть виявитися сильнішими, ніж очікують ринки в даний час, і це, ймовірно, дасть скромний імпульс долару", - сказав Конг із ЦБ.

«Але водночас будь-яке зростання долара, швидше за все, буде досить скромним. Я не думаю, що ринки справді чекатимуть на нове підвищення ставок з боку FOMC».

Індекс долара востаннє підвищувався на 0,04% та становив 104,01.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 10:27
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4063  0,03 0,07 39,9633  0,02 0,05
EUR 42,2488  0,03 0,08 43,0083  0,01 0,02

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6900  0,10 0,25 39,7100  0,10 0,25
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес