Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Європейські акції зростають; Економічні проблеми Німеччини обмежують зростання

12:31 23.02.2024 |

Фінанси

 

У п'ятницю європейські фондові ринки торгувалися трохи вище, консолідуючись після зростання, викликаного Nvidia на попередній сесії, на тлі сезонну квартальних корпоративних звітів, що триває.

О 10:05 EET індекс DAX у Німеччині торгувався практично без змін, CAC 40 у Франції торгувався з підвищенням на 0,1%, а FTSE 100 у Великій Британії додав 0,3%.

Європейські акції продемонстрували сильне зростання у четвер, оскільки квартальний звіт Nvidia посилив глобальні настрої, а загальноєвропейський еталонний індекс Stoxx 600 закрився на рекордно високому рівні.

Однак у п'ятницю європейський ринок щосили намагався просунутися далі, оскільки дані показали, що економічна ситуація в регіоні продовжує виглядати тривожною.

ВВП Німеччини у четвертому кварталі впав на 0,3%, порівняно з попереднім кварталом, підтвердили дані, опубліковані раніше в п'ятницю. Оскільки ВВП стагнував у другому та третьому кварталах, найбільша економіка єврозони змогла уникнути нової технічної рецесії, яка зазвичай визначається як два послідовні квартали спаду.

Тим не менш, Бундесбанк заявив у своєму черговому щомісячному звіті у понеділок, що Німеччина, ймовірно, зараз перебуває в рецесії, оскільки зовнішній попит слабкий, споживачі залишаються обережними, а внутрішні інвестиції стримуються високою вартістю запозичень.

Індекс ділового клімату Німеччини Ifo за лютий буде опублікований пізніше під час сесії, і очікується, що цього місяця він покаже лише незначне зростання ділової впевненості.

Споживча довіра у Великій Британії впала у лютому, як показали нові дані опитування GfK у п'ятницю, вказуючи на те, що висока інфляція продовжує тиснути на надії на економічне піднесення.

У п'ятницю інвесторам доведеться засвоїти ще більше прибутків.

Акції Standard Chartered зросли на 0,8% після того, як азіатський кредитор оголосив про програму зворотного викупу акцій на суму $1 млрд, а також збільшення річного прибутку до оподаткування на 18% у 2023 році.

Акції Allianz впали на 1,8% після того, як німецька страхова компанія майже подвоїла чистий прибуток у четвертому кварталі порівняно з роком раніше, проте вона все ще була трохи нижчою за очікування. Компанія також оголосила про викуп акцій на суму 1 млрд. євро.

Акції BASF зросли на 3% після того, як найбільша хімічна компанія Європи заявила, що прибуток частково відновиться цього року, оскільки компанія поглиблює скорочення витрат, щоб протистояти зростанню витрат на електроенергію та падінню попиту.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2575
 0,2468
0,60
EUR
1
44,9789
 0,2526
0,56

Курс обміну валют на вчора, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2100  0,21 0,51 41,2400  0,22 0,54
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес