Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на золото коливаються, оскільки зберігаються побоювання щодо зниження ставок

08:46 07.02.2024 |

Фінанси

 

Ціни на золото в середу змінилися незначно, але відчули деяке полегшення, оскільки долар упав з тримісячних максимумів, хоча зменшення бетів (bets) на швидке зниження процентних ставок у США залишило перспективи жовтого металу невизначеними.

Ціни на дорогоцінні метали постраждали через бети (bets) на більш високі відсоткові ставки в довгостроковій перспективі, особливо після багатьох сильних економічних показників США та агресивних коментарів представників Федеральної резервної системи.

На цих сигналах прибутковість долара та казначейських облігацій США зросла. Хоча в середу долар трохи впав із тримісячних максимумів, у 2024 році долар, як і раніше, впевнено зростав.

Вищі прогнози відсоткових ставок у США обіцяють погані новини для золота, враховуючи, що високі ставки збільшують альтернативну вартість інвестицій у зливки. Ця умова обмежила значний потенціал зростання золота за останні два роки.

О 07:25 EET спотове золото стабілізувалося на рівні $2035,12 за унцію, тоді як ф'ючерси на золото з терміном дії, що закінчується у квітні, залишаються на рівні $2050,95 за унцію.

Ринки тепер чекають на нові сигнали з економіки США, які визначатимуть рух цін на золото. Очікується, що дані щодо інфляції в США за січень, які будуть опубліковані наступного тижня, вкажуть певний напрямок.

Хоча аналітики прогнозували, що зростаюча тривога щодо процентних ставок призведе до ще більших втрат золота в короткостроковій перспективі, жовтий метал, як і раніше, торгувався значно вище рівня підтримки в 2000 доларів за унцію, який, на думку аналітиків, може бути перевіреним цього тижня.

Проте, оскільки ринки починають поступово оцінювати зниження відсоткових ставок у березні та травні, перспективи золота залишаються невизначеними. Попит на безпечну гавань для жовтого металу також може знизитись через потенційне припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАСом.

Очікується, що золото виграє від можливого зниження процентних ставок. Але все більше ознак дозволяють припустити, що такий сценарій розіграється пізніше, ніж сподівалися.

Серед промислових металів, ціни на мідь трохи знизилися в середу, чекаючи подальших економічних сигналів від провідного імпортера, Китаю.

Ф'ючерси на мідь, термін дії яких спливає у березні, впали на 0,2% до $3,7772 за фунт. Червоний метал зазнав різких втрат минулого тижня після низки розчаруючих показників індексу менеджерів із закупівель у Китаї.

Очікується, що дані щодо інфляції за січень, які будуть опубліковані в четвер, дадуть більше інформації про найбільшого у світі імпортера міді. Занепокоєння щодо уповільнення попиту в Китаї справило ключовий вплив на ціни на мідь, особливо через те, що відновлення економіки після COVID значною мірою не матеріалізувалося.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5151
 0,1537
0,39
EUR
1
42,3641
 0,1331
0,31

Курс обміну валют на сьогодні, 10:38
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3548  0,05 0,13 39,9060  0,06 0,14
EUR 42,1852  0,06 0,15 42,9444  0,06 0,15

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4450  0,24 0,62 39,4700  0,24 0,60
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес