Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на золото вагаються, оскільки ринки оцінюють ставки на зниження ставок у 2024 році

08:42 21.12.2023 |

Фінанси

 

Ціни на золото трохи змінилися на азіатських торгах у четвер, дотримуючись торгового діапазону, встановленого минулого тижня, оскільки ринки розмірковували про те, коли Федеральна резервна система почне знижувати відсоткові ставки.

Жовтий метал залишався в діапазоні від 2000 до 2050 доларів за унцію, що спостерігався минулого тижня. Хоча «голубині» сигнали ФРС допомогли металу прорватися вище за рівень $2000 за унцію, він щосили намагався досягти подальшого зростання, оскільки схильність до ризику покращилася, а трейдери сумнівалися в очікуваннях швидкого зниження ставок з боку ФРС.

Деякі представники ФРС також попередили, що ставки центрального банку на швидке зниження ставок були надмірно оптимістичними з огляду на те, що інфляція, як і раніше, значно перевищує річний цільовий показник ФРС у 2%.

Їхні коментарі дозволили долару відновитися з майже п'ятимісячних мінімумів цього тижня і дотрималися значного зростання золота.

Спотове золото о 07:34 EET зросло на 0,3% до $2036,89 за унцію, тоді як ф'ючерси на золото з терміном, що закінчується, у лютому залишалися на рівні $2048,65 за унцію.

Але, незважаючи на недавнє опір з боку чиновників ФРС, ціни на ф'ючерси на ФРС показали, що трейдери прогнозують понад 70% ймовірність зниження ставки на 25 базисних пунктів у березні 2024 року.

Ринки також очікували виходу багатьох економічних показників, які будуть оприлюднені цього тижня, а сьогодні вийде переглянуте значення ВВП за третій квартал. Сила економіки США дає ФРС більше можливостей більш тривалого збереження ставок високому рівні.

Щотижневі дані щодо заявок на допомогу з безробіття також будуть опубліковані в четвер, а дані щодо індексу цін PCE - ключового індикатора інфляції для ФРС - будуть опубліковані в п'ятницю. Інфляція та сила ринку праці є ключовими спірними моментами для ФРС, оскільки обидва сектори останніми місяцями продемонстрували дивовижну стійкість.

Проте будь-які ознаки охолодження економіки, ймовірно, призведуть до падіння долара та зростання золота. Жовтий метал може виграти від нижчих відсоткових ставок, з огляду на те, що високі ставки збільшують альтернативну вартість інвестицій у жовтий метал.

Серед промислових металів ціни на мідь у четвер коливалися близько чотиримісячного максимуму після того, як слабкість долара та надії на додаткові заходи стимулювання у Китаї стимулювали сильне зростання червоного металу.

Ф'ючерси на мідь, що спливають у березні, стабілізувалися на рівні $3,9078 за фунт, залишаючись поблизу максимумів, що спостерігалися востаннє на початку серпня.

Центральний банк Китаю цього тижня зберіг базову процентну ставку за кредитами на рекордно низькому рівні, зберігаючи м'які грошово-кредитні умови у спробах підтримати економічне зростання. Попит на мідь у країні залишається високим, незважаючи на погіршення економічних умов, і очікується, що він покращиться найближчими місяцями, оскільки Пекін запроваджує додаткові заходи стимулювання.

Очікується, що ринки міді також звузяться в 2024 році на тлі зростання попиту і закриття великих шахт у Панамі та Перу, що обмежують постачання.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на вчора, 10:11
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3623  0,01 0,02 39,9291  0,02 0,06
EUR 42,1332  0,05 0,12 42,9332  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на вчора, 11:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6350  0,19 0,48 39,6500  0,18 0,46
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес