Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Єна росте на натяках на зміну політики Банку Японії

08:00 08.12.2023 |

Фінанси

 

Єна продовжила стрімке ралі в п'ятницю і наблизилася до свого найкращого тижня по відношенню до долара майже за п'ять місяців, оскільки трейдери посилили очікування того, що наближається кінець наднизьких процентних ставок у Японії.

Широке зростання єни стримувало долар, який залишався в обороні напередодні звіту про зайнятість у несільськогосподарському секторі США, який має вийти пізніше у п'ятницю.

Голова Банку Японії (BOJ) Кадзуо Уеда заявив у четвер, що центральний банк має кілька варіантів таргетування відсоткових ставок, як тільки він виведе вартість короткострокових запозичень з негативної території, і в той же день зустрівся з прем'єр-міністром Фуміо Кісідою.

Ринки сприйняли ці коментарі як явну ознаку того, що Банк Японії може незабаром відмовитися від своєї надм'якої грошово-кредитної політики, і катапультували єну до багатомісячних максимумів по відношенню до основних валют-аналогів.

По відношенню до долара єна востаннє залишалася стабільною на рівні 144,30 після зростання більш ніж на 2% на попередній сесії та досягнення чотиримісячного максимуму в 141,60.

Всього місяць тому єна впала до річного мінімуму в 151,92 за долар, опинившись під тиском в результаті різниці відсоткових ставок, що зростає, зі Сполученими Штатами.

Це тримало трейдерів у напрузі через можливе втручання з боку японської влади з метою підтримати валюту, як це сталося минулого року.

Японська валюта у четвер також знаходилася поблизу чотиримісячного піку до євро і востаннє становила 155,67 за євро.

Тим часом австралієць востаннє коштував 95 єн, частково відігравши втрати попередньої сесії, коли він упав майже на 2%.

Тепер увага переключається на майбутнє дводенне засідання Банку Японії щодо грошово-кредитної політики 18 грудня.

"Очевидно, що ринки були дуже схвильовані", - сказав Рей Аттрілл, голова валютної стратегії Національного банку Австралії. «Але я думаю, що багато хто з нас відчував, що цього року на нас чекають якісь більш значущі зміни в політиці, і ми були розчаровані. Тому я трохи неохоче приєднуюсь до цієї ініціативи та кажу, що (зміна) відбудеться 19-го числа.

«Але очевидно, що немає диму без вогню... Тож, я думаю, ринок із зрозумілих причин дотримується думки, що грудневе засідання вже розпочалося».

На ширшому ринку долар в основному дрейфував у бічному напрямку, а рух валюти за межами єни був стриманий напередодні даних по зайнятості в США.

Євро стабілізувався на рівні $1,0792, хоча очікував тижневого зниження більш ніж на 0,8%, тоді як фунт стерлінгів востаннє купував $1,2589 і також очікував тижневого падіння майже на 1%.

Індекс долара США впав на 0,05% до 103,63, хоча за тиждень він мав зрости на 0,4%. Це перерве три тижні падіння поспіль, оскільки долар намагається стримати втрати від сильного розпродажу у листопаді.

"Мене більше цікавить те, що відбувається з рівнем безробіття і що відбувається із середнім заробітком, ніж кількість робочих місць у несільськогосподарському секторі", - сказав Аттрілл з NAB.

«Очевидно, якщо ми зіткнемося з великим шоком у платіжних відомостях - великим сюрпризом зниження чи зростання - початкова реакція ринків залежатиме від цього».

Австралійський долар упав на 0,05% до $0,6599.

У Китаї офшорний юань зріс на 0,1% - до 7,1560 за долар.

Дані у четвер показали, що експорт країни у листопаді зріс уперше за шість місяців, хоча імпорт несподівано скоротився.

Занепокоєння щодо перспектив економічного зростання країни продовжує зростати, а настрої інвесторів все ще нестабільні на тлі нерівномірного відновлення після COVID-19 другої за величиною економіки світу.

Раніше цього тижня агентство Moody's попередило про зниження кредитного рейтингу Китаю, а на день пізніше погіршило прогноз щодо Гонконгу, Макао та низки китайських державних фірм і банків.

«Зниження агентством Moody's прогнозу рейтингу Китаю було мотивоване занепокоєнням щодо зростаючого рівня боргу Китаю та можливої необхідності надання допомоги місцевим державним підприємствам», - сказав Вільям Сінь, менеджер портфеля інструментів з фіксованою прибутковістю в M&G Investments, хоча він сказав, що цей крок «не був врахований». «Акцент китайських політиків на скороченні боргу багато років.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на 03.05.24, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на 03.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес