Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Європейські акції різноспрямовані; Центральні банки у центрі уваги, оскільки доходи уповільнюються

12:20 20.11.2023 |

Фінанси

 

У понеділок європейські фондові ринки торгувалися стримано, на початку тижня, на який вплинули свята, оскільки зростання квартальних корпоративних доходів сповільнюється.

О 10:05 EET індекс DAX у Німеччині торгувався на 0,1% нижче, FTSE 100 у Великій Британії впав на 0,3%, а CAC 40 у Франції торгувався вгору на 0,2%.

Основні європейські фондові індекси минулого тижня продемонстрували значне зростання - німецький DAX став зіркою шоу, додавши 3,7% - після того, як дані показали, що інфляція різко знижується, що вселяє надії на те, що Європейський центральний банк добіг кінця тривалого циклу підвищення відсоткової ставки.

Інфляція в єврозоні була підтверджена на рівні 2,9% у річному обчисленні, порівняно з 4,3% у попередньому місяці, тоді як індекс споживчих цін у Великій Британії у жовтні впав до 4,6% з 6,7% у вересні.

Ця тенденція продовжилася у понеділок: ціни виробників Німеччини у жовтні знизилися на 11,0% порівняно з минулим роком, продовжуючи тенденцію до зниження після рекордного падіння у вересні.

Тим не менш, політики прагнуть відмовитися від ідеї зниження відсоткових ставок ЄЦБ найближчим часом, заявляючи, що інфляція все ще залишається вищою за цільовий показник.

"Було б нерозумно починати знижувати відсоткові ставки передчасно", - заявив президент Бундесбанку Йоахім Нагель у своїй промові в п'ятницю. «Ми не повинні послаблювати політику доти, доки не будемо абсолютно впевнені у поверненні цінової стабільності на довгостроковій основі».

У понеділок виступить низка голів центральних банків, у тому числі керуючий Банку Франції де Гальо, керуючий Банку Іспанії де Кос і керуючий Банком Англії Бейлі. Їхні коментарі будуть ретельно проаналізовані на предмет підказок щодо майбутньої політики.

У корпоративному секторі Європи сезон квартальних звітів поступово добігає кінця.

Акції Compass Group впали на 5,5% після того, як британська кейтерингова компанія не виправдала очікувань щодо річного прибутку, пославшись на "макроекономічну невизначеність", але все ж таки вирішила підняти дивіденди і продовжити викуп акцій на суму до $500 млн.

Акції Ashtead впали на 14% після того, як британська компанія з оренди промислового обладнання випустила попередження про прибуток, пославшись на спокійніший сезон ураганів і страйк сценаристів у США, що тривав довше, ніж очікувалося.

У США технологічна компанія Nvidia у вівторок повідомить квартальні результати, і вся увага буде прикута до стану попиту на її продукти, пов'язані зі штучним інтелектом, хоча свято Дня подяки у четвер, ймовірно, обмежить торговельну активність.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4627
 0,2052
0,50
EUR
1
45,3457
 0,3668
0,82

Курс обміну валют на 16.07.24, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4500  0,24 0,58 41,5000  0,26 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес