Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Європейські акції зростають; FTSE зростає на сповільненні індексу споживчих цін у Великій Британії

12:17 15.11.2023 |

Фінанси

 

Європейські фондові ринки в середу торгувалися з підвищенням, чому сприяли ознаки економічної стійкості Китаю, а охолодження інфляції у Великій Британії допомогло індексу FTSE 100.

О 10:45 EET індекс DAX у Німеччині торгувався на 0,5% вище, CAC 40 у Франції торгувався з підвищенням на 0,7%, а FTSE 100 у Великій Британії зріс на 1,1% .

Основні європейські фондові індекси отримали підтримку в середу завдяки даним, які були опубліковані в ході сесії, які показали, що промислове виробництво Китаю зростало більш швидкими темпами, ніж очікувалося, а зростання роздрібного продажу перевершило очікування, що є обнадійливою ознакою для другої за величиною економіки світу і великого експортного риноку для багатьох найбільших компаній Європи.

Крім того, раніше в середу центральний банк Китаю влив ліквідність у банківську систему, і цей крок був спрямований головним чином на підтримку втомленого економічного зростання за рахунок стимулювання збільшення кредитування.

Це сталося за зростанням у вівторок, оскільки слабкі дані щодо інфляції США породили надії те що, що Федеральна резервна система досягла піку у своєму циклі підвищення відсоткові ставки.

У Європі позитивні новини продовжились: у жовтні британська інфляція різко впала, головним чином, за загальним визнанням через падіння цін на енергоносії.

Загальний річний показник впав до 4,6% з 6,7% попереднього місяця, вперше з 2021 року нижче 5%. Щомісячні дані залишилися на колишньому рівні, що є значним зниженням порівняно із зростанням на 0,5%, що спостерігалося у вересні.

Банк Англії нещодавно призупинив цикл підвищення ставок, внаслідок якого ключова процентна ставка зросла до 5,25%, найвищого рівня з часів фінансової кризи 2008 року, оскільки економіка Великобританії наближається до рецесійної території.

Подальші свідчення уповільнення зростання в Європі загалом, ймовірно, з'являться у промисловому виробництві єврозони пізніше під час сесії, оскільки очікується, що воно різко скоротиться у вересні.

У корпоративному секторі, акції Infineon зросли на 2,1% після того, як німецький виробник мікросхем повідомив про більш високу, ніж очікувалося, виручку за 2023 фінансовий рік, оскільки попит на напівпровідники залишається незмінним.

Акції Siemens Energy зросли більш ніж на 7% після того, як уряд Німеччини погодив державні гарантії для проблемного енергетичного гіганта на суму 7,5 млрд євро, за кілька годин до того, як він оголосило про збиток майже 5 млрд євро за фінансовий рік.

Акції Experian підскочили на 5,7% після того, як найбільша у світі компанія, що займається кредитними даними, повідомила про більш високий піврічний прибуток, а акції швейцарської компанії з догляду за очима Alcon впали на 7 % після публікації нижчих, ніж очікувалося, результатів продажів за третій квартал, та звуження прогнозу на весь рік.

Акції французького автовиробника Renault зросли на 1,4% після того, як він визначив фінансові цілі для свого підрозділу електромобілів Ampere, який планує вивести на ринок наступного року.

"Ми не збираємося віддавати його", - заявив виконавчий директор Renault Тьєррі П'єтон, додавши, що компанія має достатньо коштів, щоб продовжувати фінансувати його, якщо вона не отримає бажаної оцінки для IPO.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4627
 0,2052
0,50
EUR
1
45,3457
 0,3668
0,82

Курс обміну валют на 16.07.24, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4500  0,24 0,58 41,5000  0,26 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес