Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Індекси Волл-стріт закрилися зростанням напередодні рішення ФРС; інвестори оцінюють звіти

07:56 01.11.2023 |

Фінанси

 

Основні індекси Волл-стріт завершили сесію вівторка зростанням, оскільки інвестори чекали на оновлення грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи, одночасно перетравлюючи змішану порцію звітів про прибутки і збитки.

ФРС розпочала дводенне засідання з монетарної політики. Очікується, що центральний банк в середу збереже процентні ставки на стабільному рівні, і інвестори стежитимуть за його заявою та коментарями голови ФРС Джерома Пауелла, щоб отримати підказки про його плани.

Оптимізм з приводу того, що ФРС призупинить підвищення ставок, був нівельований реакцією на звіти про прибутки і збитки, що розчаровують, і занепокоєнням з приводу геополітики.

Акції виробника важкого машинобудування Caterpillar впали на 6,7%, оскільки ознаки уповільнення попиту затьмарили квартальні показники прибутку. А акції виробника ліків Amgen впали на 2,8%, оскільки продажі деяких гучних ліків у третьому кварталі виявилися нижчими за очікування.

Але оскільки дохідність 10-річних казначейських облігацій протягом більшої частини дня лише трохи зростала, деякі інвестори шукали вигідні угоди у світлі нещодавньої слабкості акцій, каже Самір Самана, старший стратег глобального ринку в Wells Fargo Investment Institute.

"Усі дороги зараз повертаються до довгострокових ставок, які впливають на акції", - сказав Самана, додавши, що в акції деяких інвесторів може надихнути думку про те, що "недавній розпродаж повертає нас до справедливо оцінених з переоцінених акцій".

Однак стратег висловив побоювання щодо майбутніх подій, які можуть стати величезними каталізаторами для облігацій та, у свою чергу, для акцій. Поряд із оновленою політикою ФРС він також очікує на публікацію планів фінансування Міністерства фінансів США в середу.

Аналітики кажуть, що в четвертому кварталі, ймовірно, збільшиться кількість аукціонів із продажу векселів, банкнот та облігацій для фінансування зростаючого дефіциту. На думку Самани з Wells Fargo, це призведе до подальшого зростання ставок та завдання збитків акціям.

У п'ятницю інвестори також стежитимуть за жовтневим звітом про зайнятість у США та реакцією ринку казначейських облігацій.

Промисловий індекс Dow Jones виріс на 123,91 пункту, або 0,38%, до 33 052,87, S&P 500 додав 26,98 пункту, або 0,65%, до 4 193,8, а індекс Nasdaq Composite додав 61, 76 пунктів, або 0,48%, до 12 851,24.

Усі 11 основних галузей промисловості, що входять до індексу S&P 500, продемонстрували зростання: нерухомість зросла на 2% і стала лідером зростання, тоді як найвідстаючіший сектор - послуги зв'язку - додав 0,2%.

"Сьогоднішнє повернення на позитивну територію обумовлене зростаючим консенсусом про те, що ФРС, швидше за все, утримається від подальшого підвищення ставок цього року", - сказав Грег Бассук, виконавчий директор AXS Investments у Нью-Йорку.

Бассюк також вказав на змішані звіти про прибутки і на те, що компанії «повідомляють про побоювання щодо майбутніх кварталів зі зростанням цін на енергоносії та посиленням невизначеності» навколо воєн в Ізраїлі та в Україні, яким «не видно кінця».

Усі три основні індекси Уолл-стріт зареєстрували третій щомісячний збиток поспіль.

Для індексу S&P 500, що втратив 2,2% за місяць, і індексу Dow, який втратив 1,4%, це була найдовша щомісячна смуга невдач з того часу, як пандемія потрясла ринки на початку 2020 року.

Nasdaq, який втратив у жовтні 2,8%, востаннє падав три місяці поспіль за період, що закінчився у червні 2022 року.

Раніше того ж дня дані, що показують значне зростання витрат на робочу силу в США у третьому кварталі, викликали деякі побоювання, що ФРС може утримувати відсоткові ставки на високому рівні довше.

За даними LSEG, із 279 компаній зі списку S&P 500, які звітували про прибутки на сьогоднішній день, понад 78% перевершили оцінки аналітиків. Аналітики очікують зростання прибутку компаній з індексу S&P 500 у третьому кварталі на 4,9%.

Акції Nvidia закрилися значно вищими за мінімум сесії, але все ж таки знизилися на 0,9% після того, як у звіті говорилося, що останні обмеження в США можуть змусити розробника чіпів скасувати замовлення до Китаю на мільярди доларів.

Акції Pinterest зросли на 19% після того, як платформа для обміну зображеннями перевершила прогнози виторгу та прибутку за третій квартал.

Акції VF Corp впали майже на 14% після того, як виробник кросівок Vans відкликав свій річний прогноз. Але акції Arista Networks зросли на 14% після того, як компанія опублікувала оптимістичний прогноз щодо доходів у четвертому кварталі.

Акції Sarepta Therapeutics впали на 37,5% через невдалу спробу генної терапії м'язових захворювань на пізній стадії дослідження. Акції клієнта Сарепти Catalent знизилися на 13,9%.

Число зростаючих акцій на Нью-Йоркській фондовій біржі перевищувало кількість падаючих у співвідношенні 2,31 до 1; На Nasdaq співвідношення 1,69 до 1 було на користь зростаючих компаній.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4627
 0,2052
0,50
EUR
1
45,3457
 0,3668
0,82

Курс обміну валют на сьогодні, 13:55
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1200  0,34 0,83 41,8000  0,36 0,87
EUR 44,8100  0,39 0,87 45,7880  0,52 1,14

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4200  0,03 0,07 41,4400  0,06 0,14
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес