Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Золото тестує $2000, оскільки побоювання щодо Близькго Сходу компенсують підвищення ставок

08:52 26.10.2023 |

Фінанси

 

Ціни на золото зміцнилися на азіатських торгах у четвер, при цьому ф'ючерси тестували ключові рівні, оскільки попит на традиційні прихістки допоміг жовтому металу значною мірою ігнорувати відновлення долара та прибутковості.

Побоювання щодо можливої ескалації війни між Ізраїлем та Хамасом зберігалися, оскільки ракетні удари по сектору Газа тривали, а Ізраїль підтвердив свою відданість наземній операції.

Це підтримувало оптимістичний попит на золото, навіть незважаючи на те, що прибутковість долара та казначейських облігацій різко зросла.

О 06:53 EET спотове золото зросло на 0,5% до $1988,85 за унцію, а ф'ючерси на золото з терміном дії, що закінчується в грудні, зросли на 0,2% до $1999,20 за унцію.

Але хоча золото мало деякий попит "безпечної гавані", воно все ще залишалося під загрозою через прийдешні економічні показники США. Очікується, що дані про валовий внутрішній продукт США за третій квартал, які будуть опубліковані пізніше в четвер, покажуть різке прискорення зростання.

Хоча очікується, що ознаки сили в економіці США покращать схильність до ризику, вони також дадуть Федеральній резервній системі більше можливостей для підтримки високих процентних ставок протягом тривалого часу. Дані PCE щодо інфляції за вересень, ключовий індикатор інфляції ФРС, також будуть опубліковані у п'ятницю.

Центральний банк має намір залишити ставки без змін на нараді наступного тижня. Але представники ФРС залишили двері відчиненими як мінімум для ще одного підвищення цього року і дали зрозуміти, що ставки залишатимуться високими ще довгий час на тлі стійкої інфляції та сильної економіки.

Цей сценарій не обіцяє нічого поганого для золота, враховуючи, що вищі ставки збільшують альтернативну вартість інвестицій у зливки. Будь-яка потенційна деескалація війни між Ізраїлем та Хамасом також може потенційно знизити попит на безпечний притулок у золоті.

Пізніше в четвер відбудеться засідання Європейського центрального банку перед ФРС і очікується, що він збереже ставки без змін. Але очікується, що ЄЦБ також подасть сигнал про підвищення ставок на більш тривалий термін, незважаючи на ознаки рецесії в єврозоні.

Серед промислових металів ціни на мідь стабілізувалися після падіння в четвер, при цьому трейдери, як і раніше, зосереджені виключно на прийдешніх показниках ВВП США.

Ф'ючерси на мідь зросли на 0,1% - до $3,5903 за фунт.

Ціни на мідь цього тижня отримали невелику підтримку з боку додаткових заходів стимулювання з боку Китаю, оскільки ознаки рецесії, що насувається, в єврозоні посилили побоювання з приводу уповільнення попиту на мідь в найближчі місяці.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5151
 0,1537
0,39
EUR
1
42,3641
 0,1331
0,31

Курс обміну валют на сьогодні, 10:11
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3623  0,01 0,02 39,9291  0,02 0,06
EUR 42,1332  0,05 0,12 42,9332  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6350  0,19 0,48 39,6500  0,18 0,46
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес