Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Європейські акції зростають; ВВП Великобританії вселяє надію на майбутнє зростання

12:46 12.10.2023 |

Фінанси

 

У четвер європейські фондові ринки торгувалися з підвищенням, чому сприяли ознаки зростання у Великій Британії напередодні публікації ключових даних щодо споживчої інфляції в США, які можуть дати підказки щодо грошово-кредитної політики.

О 09:55 EET індекс DAX у Німеччині торгувався на 0,3% вище, FTSE 100 у Великій Британії зріс на 0,4%, а CAC 40 у Франції піднявся на 0,2%.

Валовий внутрішній продукт Великобританії у серпні зріс на 0,2% порівняно з попереднім місяцем, що є суттєвим покращенням порівняно з несподіваним переглянутим падінням на 0,6% попереднього місяця, коли дощова погода та страйки вчителів та інших робітників вдарили по економіці.

Проте загальна картина залишається слабкою: як промислове, і обробне виробництво істотно впали у серпні до липня.

"Економіка Великобританії тримається, але залишається у нестабільному стані", - сказав Девід Бхар'єр, керівник дослідницького відділу Британської торгової палати.

Банк Англії на своєму засіданні минулого місяця зберіг процентні ставки без змін, вперше з того часу, як він почав цикл посилення ставок у грудні 2021 року, і політикам доведеться зіставляти все ще підвищену інфляцію з уповільненням економіки на наступній зустрічі.

Увага під час сесії буде переключена на публікацію даних про споживчі ціни в США.

Аналітики очікують, що загальний показник зросте на 3,6% в порівнянні з минулим роком і на 0,3% за місяць, у той час як базовий індекс споживчих цін, який не включає ціни на продукти харчування та паливо, як очікується, зросте на 4,1% порівняно з минулим роком та на 0,3% порівняно зі серпнем.

Проте вересневі дані щодо інфляції виробників у США виявилися набагато вищими за очікування, що створило ризик зростання.

Довіра зростала, оскільки інвестори почали упокорюватися з думкою про те, що Федеральна резервна система США наближається до завершення підвищення відсоткових ставок.

Протокол останнього засідання ФРС, опублікований у середу, показав, що більшість політиків центрального банку погодилися з тим, що ще одне підвищення ставок було б доречним, оскільки інфляція продовжує значно перевищувати цільовий показник.

Однак коментарі, зроблені протягом кількох тижнів після вересневого засідання, дозволяють припустити, що члени ЄС більш насторожено ставляться до подальшого посилення грошово-кредитної політики після різкого зростання прибутковості казначейських облігацій.

Керуючий ФРС США Крістофер Уоллер продовжив цю тему в середу, і він був одним із найзатятіших прихильників підвищення відсоткових ставок.

Що стосується корпоративних новин, акції Publicis зросли на 3,5% після того, як французький рекламний гігант підвищив прогноз продажів і прибутку на 2023 рік, перевершивши очікування третього кварталу, ігноруючи загальний спад в рекламній індустрії.

У Великобританії акції Restaurant Group PLC зросли на 38% після ухвалення пропозиції Apollo Global Management, яка оцінила бізнес у 506 мільйонів фунтів стерлінгів (1 фунт стерлінгів = 1,2312 долара США).

З іншого боку акції EasyJet впали на 4,2%, незважаючи на те, що бюджетна авіакомпанія зафіксувала рекордний четвертий квартал і оголосила про плани повернути виплати дивідендів наступного року.

Акції Ericsson впали на 0,2% після того, як шведський виробник телекомунікаційного обладнання напередодні оголосив про знецінення акцій на 2,9 мільярда доларів, пов'язане з придбанням Vonage минулого року.

За матеріалами: Економічна правда
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4220
 0,0407
0,10
EUR
1
45,2618
 0,0839
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 13:55
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1200  0,34 0,83 41,8000  0,36 0,87
EUR 44,8100  0,39 0,87 45,7880  0,52 1,14

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4200  0,03 0,07 41,4400  0,06 0,14
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес