Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Напад на Ізраїль підвищує привабливість золота та активів-прихістків

08:05 09.10.2023 |

Фінанси

 

Насильство в Ізраїлі, що спалахнуло цими вихідними, спонукає переходити до активів-прихістків, оскільки інвестори уважно стежать за подіями на Близькому Сході, щоб оцінити геополітичний ризик для ринків.

Бойовики з палестинського угруповання ХАМАС у суботу здійснили безпрецедентну атаку на територію Ізраїлю. Західні країни на чолі зі Сполученими Штатами засудили напад та пообіцяли підтримку Ізраїлю.

Аналітики заявили на вихідних, що геополітичний ризик, що росте, приведе до купівлі таких активів, як золото і долар, і збільшить попит на казначейські облігації США, які агресивно розпродувалися. Коли у понеділок розпочалися торги в Азії, ці теми проявилися. Ф'ючерси на американські акції впали, тоді як нафта, золото та казначейські облігації підскочили.

"Це хороший приклад того, чому людям потрібне золото у своїх портфелях. Це ідеальний захист від міжнародних потрясінь", - сказав Пітер Карділло, головний ринковий економіст Spartan Capital Securities, який передбачив, що долар також виграє.

"Щоразу, коли відбуваються міжнародні заворушення, долар зміцнюється", - сказав Карділло.

В останні тижні ринки реагували на очікування того, що процентні ставки в США залишатимуться високими протягом тривалого часу. Прибутковість облігацій злетіла, тоді як долар США демонстрував смугу зростання. Тим часом акції третього кварталу зазнали різких втрат, але минулого тижня стабілізувалися.

"Схоже, що Волл-стріт зіткнулася з новим геополітичним ризиком після того, як Ізраїль оголосив війну Хамасу", - сказав Едвард Мойя, старший ринковий аналітик Oanda у Нью-Йорку.

Аналітики були зосереджені на впливі ціни на енергоносії, намагаючись оцінити хвильовий ефект. Ціни на нафту підскочили на понад 4 долари за барель на початку азіатських торгів у понеділок.

«Чи буде це масштабний ринковий момент, залежить від того, як довго він триватиме і чи будуть інші втягнуті в конфлікт», - сказав Браян Якобсен, головний економіст Додаток Wealth Management, про ситуацію в Ізраїлі.

Атаку ХАМАС було відкрито схвалено Іраном і Хезболлою, ліванськими союзниками Ірану.

«Видобуток іранської нафти зростає, але будь-який прогрес, якого вони домагаються за лаштунками зі США, буде різко підірваний святкуванням Іраном дій ХАМАС», - сказав Якобсен, додавши, що «можливі втрати видобутку мають значення, але вони не матимуть значення». Це буде потрясінням».

"Дуже важливо побачити, як відреагує Саудівська Аравія", - сказав Якобсен. Вашингтон намагається укласти угоду, яка б нормалізувала відносини між Ізраїлем і Саудівською Аравією.

Девід Коток, голова та головний інвестиційний директор Cumberland Advisors у Сарасоті, штат Флорида, сказав, що ситуація викликає занепокоєння, оскільки Сполучені Штати ослаблені дисфункцією у Вашингтоні. Республіканці шукають наступника поваленого спікера Палати представників Кевіна Маккарті, і насувається бюджетний конфлікт.

"Мене дуже турбують вибухонебезпечніші ситуації, які вимагають від США рішучості та обороноздатності США, яка страждає", - заявив Коток.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 10:27
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4063  0,03 0,07 39,9633  0,02 0,05
EUR 42,2488  0,03 0,08 43,0083  0,01 0,02

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6900  0,10 0,25 39,7100  0,10 0,25
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес