Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Європейські акції зростають; Виробничі замовлення у Німеччині зросли напередодні звіту про зайнятість у США

12:29 06.10.2023 |

Фінанси

 

Європейські фондові ринки в п'ятницю зросли в ході обережної торгівлі, оскільки інвестори очікують на вихід щомісячного звіту про зайнятість у США, який може задати тон наступній зміні процентної ставки Федеральної резервної системи.

О 10:05 EET індекс DAX у Німеччині торгувався на 0,7% вище, CAC 40 у Франції піднявся на 0,5%, а FTSE 100 у Великій Британії зріс на 0,3%.

Настроям у п'ятницю сприяла публікація даних, що показують, що виробничі замовлення в Німеччині в серпні зросли на 3,9% у порівнянні з попереднім місяцем, що є різким покращенням порівняно з переглянутим падінням на 11,3% у попередньому місяці, чому сприяло сильне зростання продажів комп'ютерної, електронної та оптичної продукції.

Крім того, згідно з даними Halifax, ціни на житло у Великій Британії впали на 0,4% у вересні, що краще, ніж падіння на 1,8% у попередньому місяці.

Goldman Sachs очікує, що економічне зростання в єврозоні відновиться до 1,25%-1,5% у 2024 році, що більш ніж удвічі перевищує їхній прогноз зростання цього року приблизно на 0,5%.

Проте Goldman бачить ризики у податково-бюджетній політиці.

"Податково-бюджетна політика є основним ризиком для наздоганяючого економічного зростання Європи в 2024 році... зростання довгострокових процентних ставок і уповільнення номінального зростання вказують на ризики того, що може знадобитися більш різке бюджетне коригування, особливо в Італії", - заявили аналітики Goldman Sachs. , у примітці.

Лідери Європейського Союзу збираються зустрітися на саміті в Іспанії, який розпочнеться пізніше у п'ятницю, та збираються обговорити, як блок може підвищити свою конкурентоспроможність, бути в авангарді нових зелених та цифрових технологій та зменшити свою залежність від третіх країн. особливо Китай.

За даними Bloomberg News, лідери ЄС могли б також обговорити потенційну угоду зі США про торгівлю сталлю та алюмінієм, яка б запобігла повторному введенню мит епохи Трампа.

Однак у центрі уваги на цій сесії буде публікація звіту про зайнятість у США за вересень, оскільки він, ймовірно, стане ключовим фактором у наступному рішенні Федеральної резервної системи за процентною ставкою.

Це був неоднозначний тиждень для даних щодо ринку праці США: спочатку з більш високих, ніж очікувалося, вакансій станом на кінець серпня, а потім із нижчих, ніж очікувалося, показників зайнятості в приватному секторі від ADP. Кількість заявок на допомогу з безробіття в четвер збільшилася порівняно з попереднім тижнем, але виявилася трохи нижчою за очікування.

Центральний банк США зберіг ставку на незмінному рівні, коли вони зустрілися у вересні, але агресивна оцінка умов вказала на нове підвищення процентних ставок цього року, внаслідок чого прибутковість казначейських облігацій США злетіла до 16-річних максимумів.

Що стосується корпоративних новин, акції Aviva зросли на 7,9% після того, як газета Times повідомила, що принаймні два потенційні претенденти придивляються до страхової компанії.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4220
 0,0407
0,10
EUR
1
45,2618
 0,0839
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 13:55
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1200  0,34 0,83 41,8000  0,36 0,87
EUR 44,8100  0,39 0,87 45,7880  0,52 1,14

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4200  0,03 0,07 41,4400  0,06 0,14
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес