Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Європейські акції різноспрямовані; Засідання ФРС та індекс споживчих цін єврозони викликає обережність

12:11 19.09.2023 |

Фінанси

 

У вівторок європейські фондові ринки торгувалися різноспрямовано, оскільки інвестори очікують на початок вирішального дводенного засідання Федеральної резервної системи США, а також публікації нових даних щодо інфляції в єврозоні.

О 09:50 EET індекс DAX у Німеччині торгувався на 0,1% нижче, CAC 40 у Франції піднявся на 0,1%, а FTSE 100 у Великій Британії торгувався на 0,1% вище.

У вівторок торги проходять у вузьких діапазонах, оскільки інвестори з обережністю чекають на новини з Вашингтона, оскільки політики Федеральної резервної системи починають обговорювати свою реакцію на економічні перспективи США.

Очікується, що центральний банк США збереже процентні ставки на стабільному рівні в діапазоні від 5,25% до 5,50%, після підвищення їх на 11 з останніх 12 засідань у спробі охолодити інфляцію.

Але ринки не повністю впевнені, чи зупинеться ФРС на данному рівні, чи підвищить ставки ще раз цього року, оскільки інфляція все ще залишається вищою за цільовий показник у 2%.

Щодо Європи, остаточні дані щодо інфляції в єврозоні за серпень будуть опубліковані пізніше під час сесії і, як очікується, підтвердять, що індекс споживчих цін зріс на 0,6% за місяць, збільшившись на 5,3% у річному обчисленні.

Це, як і раніше, суттєво вище за середньостроковий цільовий показник Європейського центрального банку з інфляції в 2%, звідси й підвищення процентних ставок центральним банком минулого тижня. Але базова інфляція, яка виключає волатильні ціни на енергоносії та продукти харчування, як очікується, знизиться до 5,3% з 5,5% на рік.

ЄЦБ підняв ставку за депозитами до рекордно високого рівня 4% минулого тижня, але також натякнув на паузу в циклі підвищення ставок, оскільки політики оцінюють вплив численних підвищень процентних ставок на економіку регіону.

Чиновникам знадобиться час до березня, щоб бути впевненими, що підвищення ставок минулого тижня було останнім, і поки що не можна виключати подальше підвищення ставок, заявив у понеділок словацький політик Петер Казимір.

У корпоративному секторі акції Kingfisher впали майже на 6% після того, як мережа DIY випустила попередження про прибуток, пославшись на результати своїх підприємств, що розчаровують, у Франції та Польщі.

Акції Ocado зросли на 3% після того, як онлайн-бакалійник повідомив про різке зростання продажів у своєму роздрібному підрозділі та відкрив новий розподільчий центр у Лутоні, прагнучи скоротити операційні витрати.

Акції Naked Wines впали на 8,6% після того, як інтернет-торговець вина повідомив про значні збитки та попередив, що його діяльність продовжиться.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4220
 0,0407
0,10
EUR
1
45,2618
 0,0839
0,19

Курс обміну валют на вчора, 13:55
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1200  0,34 0,83 41,8000  0,36 0,87
EUR 44,8100  0,39 0,87 45,7880  0,52 1,14

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4200  0,03 0,07 41,4400  0,06 0,14
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес