Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Європейські акції зростають; Засідання ЄЦБ та дані Китаю підвищують настрої

12:30 15.09.2023 |

Фінанси

 

Європейські фондові ринки в п'ятницю торгувалися з підвищенням, чому сприяли кращі, ніж очікувалося, економічні дані Китаю, а також оптимізм з приводу того, що Європейський центральний банк може бути близьким до пікових процентних ставок.

О 09:35 EET індекс DAX у Німеччині торгувався на 1% вище, CAC 40 у Франції піднявся на 0,7%, а FTSE 100 у Великій Британії зріс на 1,3%.

Європейські фондові індекси наслідували позитивний приклад Азії після того, як дані, опубліковані раніше в п'ятницю, показали, що промислове виробництво та роздрібні продажі в Китаї зросли в серпні більше, ніж очікувалося.

Це відбувається після заяви Народного банку Китаю про те, що він знизить норму резервних вимог для місцевих банків на 25 базисних пунктів - друге таке зниження цього року - щоб звільнити більше ліквідності в китайську економіку та потенційно підтримати економічне зростання.

Це посилило надії на те, що відновлення економіки Китаю після Covid-19 починає стабілізуватися, що буде позитивним для багатьох найбільших компаній Європи, з огляду на важливість китайського експортного ринку.

Настрій також посилився завдяки зростанню сподівань на те, що Європейський центральний банк, а також Федеральна резервна система дуже близькі до завершення циклу підвищення ставок.

ЄЦБ у четвер підняв ключову відсоткову ставку до рекордного піку, але також дав зрозуміти, що це, ймовірно, буде його останнім кроком у більш ніж річній боротьбі з високою інфляцією.

"Ми очікуємо, що це буде останнє підвищення з боку ЄЦБ у цьому циклі, але це не означає, що ера жорсткої грошово-кредитної політики закінчилася", - сказав Дін Тернер, економіст UBS. «Відсоткові ставки, мабуть, залишаться на цих рівнях також і наступного року. Понад те, ЄЦБ продовжить і, можливо, навіть прискорить скорочення свого балансу».

Дані, опубліковані раніше в п'ятницю, показали, що споживчі ціни у Франції у вересні зросли на 4,9% порівняно з аналогічним періодом минулого року, що більше, ніж очікувні 4,8%, і зростанням на 4,3% у попередньому місяці.

Аналогічні дані з Італії також будуть опубліковані пізніше під час сесії.

У корпоративному секторі акції H&M впали на 4,2% після того, як другий за величиною у світі ритейлер модного одягу повідомив про незмінні обсяги продажу в останньому кварталі, що відстає від очікувань, оскільки модна фірма щосили намагається залучити клієнтів, у той час як криза вартості життя затягується. .

Це стало справжнім розчаруванням після того, як компанія повідомила про високі показники за другий квартал, оскільки заходи зі скорочення витрат почали приносити свої плоди, а її літня колекція виграла від теплішої погоди в Європі.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4220
 0,0407
0,10
EUR
1
45,2618
 0,0839
0,19

Курс обміну валют на вчора, 13:55
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1200  0,34 0,83 41,8000  0,36 0,87
EUR 44,8100  0,39 0,87 45,7880  0,52 1,14

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4200  0,03 0,07 41,4400  0,06 0,14
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес