Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на золото стабілізувалися на 3-тижневому мінімумі на тлі зростання інфляції у США

08:52 14.09.2023 |

Фінанси

 

Ціни на золото практично не змінилися на азіатських торгах у четвер, стабілізувавшись поблизу тритижневих мінімумів і залишаючись під тиском долара, оскільки дані показали більше, ніж очікувалося, зростання інфляції в США.

Жовтий метал утримав свої позиції, незважаючи на сильні дані щодо споживчої інфляції в США в середу, оскільки ринки роблять ставку на те, що Федеральна резервна система, як і раніше, утримуватиме ставки наступного тижня.

Але чи зможуть ціни на золото утриматися на рівні $1900 за унцію, залишається під сумнівом, враховуючи, що відсоткові ставки в США, ймовірно, залишаться високими ще довгий час. Долар також залишався стабільно нижчим за майже шестимісячний максимум, обмежуючи будь-яке значне зростання золота.

Зниження шансів на рецесію в США чинило тиск на попит на безпечний актив для жовтого металу, оскільки останні дані сигналізували про стійкість найбільшої економіки світу.

Дані щодо інфляції виробників у США та роздрібних продажах вийдуть пізніше у четвер і, як очікується, сигналізуватимуть про стійкість.

Спотове золото о 06:22 EET зросло на 0,1% до $1910,09 за унцію, тоді як ф'ючерси на золото з терміном дії, що закінчується, в грудні впали на 0,1% до $1931,25 за унцію. Обидва інструменти були близькими до найслабших рівнів з кінця серпня.

Вищі показники споживчої інфляції спостерігаються лише тиждень до засідання Федеральної резервної системи, у якому, як очікується, центральний банк збереже ставки на колишньому рівні.

Але банк може дати більш яструбиний прогноз, особливо з урахуванням відновлення зростання інфляції.

Ринки також очікують, що ФРС збереже відсоткові ставки на більш ніж 20-річному максимумі як мінімум до середини 2024 року, що є стриманим прогнозом по золоту. Жовтий метал постраждав від зростання процентних ставок минулого року.

Зростання процентних ставок збільшує альтернативну вартість інвестування в недохідні активи, такі як золото, що обмежує привабливість жовтого металу порівняно з доларом чи казначейськими облігаціями.

Серед промислових металів ціни на мідь зросли на 0,6%, скориставшись ослабленням долара, а також оскільки ринки очікували на нові сигнали від найбільшого у світі імпортера міді цього тижня.

Ф'ючерси на мідь підскочили на 0,6% до 3,8045 дол. за фунт, різко відновившись після двох днів втрат. Ф'ючерси також торгувалися зі зростанням цього тижня, оскільки дані щодо інфляції та нових кредитів у Китаї вказували на деякі ознаки відновлення економіки.

В даний час основна увага приділяється більшій кількості даних по країні: у п'ятницю будуть опубліковані дані щодо промислового виробництва та роздрібних продажів.

Хоча імпорт міді до Китаю цього року неухильно знижувався на тлі погіршення економічних умов, бугаї з продажу міді роблять ставку на те, що відновлення економіки країни стимулюватиме відновлення апетиту до червоного металу.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6688
 0,0673
0,17
EUR
1
42,4972
 0,0563
0,13

Курс обміну валют на сьогодні, 10:27
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4063  0,03 0,07 39,9633  0,02 0,05
EUR 42,2488  0,03 0,08 43,0083  0,01 0,02

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6900  0,10 0,25 39,7100  0,10 0,25
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес