Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Європейські акції змішалися; інфляція в Іспанії зростає, а ринок праці у Великій Британії остигає

12:45 12.09.2023 |

Фінанси

 

У вівторок європейські фондові ринки торгувалися неоднозначно: інвестори оцінювали дані щодо зайнятості у Великій Британії та дані щодо інфляції в Іспанії напередодні останнього засідання Європейського центрального банку щодо встановлення політики, яке відбудеться пізніше цього тижня.

О 07:55 за Грінвічем індекс DAX у Німеччині торгувався на 0,2% нижче, CAC 40 у Франції впав на 0,1%, а FTSE 100 у Великій Британії зріс на 0,4%.

Дані, опубліковані раніше у вівторок, показали, що рівень безробіття у Великобританії зріс до 4,3% у липні з 4,2% у попередньому місяці, тоді як кількість заявників у серпні зросла лише на 900 у серпні.

Однак, незважаючи на ці ознаки ослаблення ринку праці Великобританії, середній заробіток, як і раніше, зріс на 7,8%, що дозволяє припустити, що Банку Англії все ще доведеться боротися з інфляційним тиском, заснованим на заробітній платі, коли він збереться наступного тижня.

Політик Банку Англії Кетрін Манн попередила пізно ввечері в понеділок, що ще зарано припиняти підвищення ставок, і багато хто очікує, що центральний банк підвищить їх ще на 25 базисних пунктів.

Напередодні засідання Банку Англії пізніше цього тижня відбудеться засідання ЄЦБ на тлі великої невизначеності щодо результатів, оскільки ціновий тиск залишається підвищеним, а дані показують, що економічна активність нині різко сповільнюється.

Останні дані щодо інфляції в Іспанії показали, що споживчі ціни в серпні зросли на 2,6% у річному обчислені, що зумовлено зростанням вартості палива порівняно зі зростанням на 2,3% у липні.

Результати підтвердили попередню оцінку, опубліковану два тижні тому.

У вівторок з'явилися добрі новини: оптові ціни в Німеччині в серпні знизилися п'ятий місяць поспіль, впавши на 2,7% у серпні порівняно з тим же місяцем минулого року.

ЄЦБ підвищував ставки на кожному зі своїх останніх дев'яти засідань, і тепер політики обговорюють, чи підвищувати ставку за депозитами знову, до 4%, чи призупинити її.

Цього тижня у США також вийдуть дані щодо інфляції, а в середу буде опубліковано серпневий індекс споживчих цін.

Очікується, що Федеральна резервна система знову відмовиться від підвищення наступного тижня, але політики будуть зацікавлені в тому, щоб побачити, що інфляція відіграє важливу роль, і очікується, що базовий індекс споживчих цін знизиться до 4,3% у річному обчисленні.

Щодо корпоративних новин, акції Associated British Foods зросли на 1,1% після того, як власник Primark підвищив прогноз прибутку на весь рік вдруге за чотири місяці, чому сприяли сильні продажі в підрозділах одягу та продуктів харчування.

Акції Smurfit Kappa впали більш ніж на 8% після того, як було оголошено умови угоди про злиття між ірландською компанією та її американським аналогом WestRock з метою створення лідера світового виробництва упаковки, відомого як Смерфіт ВестРок.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4220
 0,0407
0,10
EUR
1
45,2618
 0,0839
0,19

Курс обміну валют на вчора, 13:55
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1200  0,34 0,83 41,8000  0,36 0,87
EUR 44,8100  0,39 0,87 45,7880  0,52 1,14

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4200  0,03 0,07 41,4400  0,06 0,14
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес