Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Європейські акції зростають; Засідання ЄЦБ, інфляція у США визначатиме настрої

12:10 11.09.2023 |

Фінанси

 

У понеділок європейські фондові ринки торгувалися з підвищенням, і інвестори з обережністю чекають на засідання Європейського центрального банку щодо встановлення політики, яке відбудеться пізніше цього тижня.

О 03:35 за східним часом (07:35 за Грінвічем) індекс DAX у Німеччині торгувався на 0,8% вище, FTSE 100 у Великій Британії зріс на 0,9%, а CAC 40 у Франції піднявся на 1%.

Засідання ЄЦБ відбудеться у четвер, і інвестори дуже не впевнені у його результатах, оскільки ціновий тиск залишається підвищеним, а дані показують, що економічна активність зараз різко сповільнюється.

Остання ілюстрація погіршення економічних перспектив, як очікується, надійде з Італії пізніше в понеділок. .

Дані, опубліковані минулого тижня, показали, що валовий внутрішній продукт єврозони у другому кварталі порівняно з попередніми трьома місяцями зріс лише на 0,1%, тоді як споживчі ціни в Німеччині, що домінує в єврозоні, у серпні зросли на 6, 1% у річному обчисленні, тобто більш ніж у три рази перевищує середньостроковий цільовий показник центрального банку, 2%.

ЄЦБ підвищував ставки на кожному зі своїх останніх дев'яти засідань, і тепер політики обговорюють, чи підвищувати ставку за депозитами знову, до 4%, чи притримати її.

Проблема, з якою стикаються політики, полягає в тому, що якщо вони вважають за необхідне подальше посилення політики, то вересень, ймовірно, стане останнім шансом.

"Якщо ви не зможете змусити себе підвищити ставки у вересні, то у жовтні ситуація не буде сильнішою, оскільки економічні дані, швидше за все, погіршаться, а інфляція у вересні трохи знизиться", - сказав головний європейський економіст UBS Рейнхард Клюзе.

Європейські інвестори також стежитимуть за економічними подіями цього тижня: ключові дані щодо інфляції у США будуть опубліковані у вигляді останнього індексу споживчих цін у середу та індексу цін виробників у четвер.

Ці дані з'явилися після того, як низка сильніших, ніж очікувалося, економічних показників минулого тижня відновила побоювання, що Федеральна резервна система США може підвищити ставки сильніше, ніж очікувалося.

У корпоративному секторі акції Societe Generale зросли на 1,7% після того, як французький кредитор оголосив про плани створити приватний борговий фонд разом із керуючим активами Brookfield Corp. із загальним обсягом 10 мільярдів євро (1 євро = 1,0732 долара США). протягом наступних чотирьох років.

Фонд «здійснить позитивний вплив на реальну економіку», заявив у прес-релізі генеральний директор SocGen Славомір Крупа.

В інших країнах технологічний сектор залишається в центрі уваги після того, як Alibaba Group оголосила, що виконавчий директор, що йде, Деніел Чжан також піде з посади голови хмарного підрозділу.

Цей крок був багато в чому несподіваним для ринків, і акції гіганта електронної комерції різко впали в Гонконгу, враховуючи, що Чжан мав очолити хмарний підрозділ Alibaba, оскільки найближчими місяцями компанія почне поділ на шість частин.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4220
 0,0407
0,10
EUR
1
45,2618
 0,0839
0,19

Курс обміну валют на вчора, 13:55
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1200  0,34 0,83 41,8000  0,36 0,87
EUR 44,8100  0,39 0,87 45,7880  0,52 1,14

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4200  0,03 0,07 41,4400  0,06 0,14
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес