Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Європейські акції падають; Промислове виробництво Німеччини продовжує слабшати

12:10 07.09.2023 |

Фінанси

 

Європейські фондові ринки в четвер ослабли. На настрої вплинули нові ознаки уповільнення зростання як на місцевому рівні, так і в Китаї, а також побоювання щодо майбутнього посилення політики Федеральної резервної системи.

О 03:15 за східним часом (07:15 за Грінвічем) індекс DAX у Німеччині торгувався на 0,3% нижче, FTSE 100 у Великій Британії впав на 0,3%, а CAC 40 у Франції впав на 0,1%.

Промислове виробництво Німеччини в липні впало на 0,8% порівняно з попереднім місяцем, додавши до переглянутого падіння на 1,4% у попередньому місяці.

Це доповнює серію публікацій даних, що показують, що найбільша економіка єврозони та головний драйвер регіонального зростання переживає труднощі та загрожує скотитися назад у рецесію.

Остання оцінка зростання єврозони у другому кварталі буде опублікована пізніше під час сесії, і очікується, що показник валового внутрішнього виробництва в регіоні зріс лише на 0,3% порівняно з кварталом, а річне зростання становитиме 0,6%.

Але економічні проблеми не обмежуються Європою.

Експорт та імпорт Китаю впали у серпні, як показали дані у четвер, при цьому експорт упав на 8,8% у річному обчисленні, а імпорт скоротився на 7,3%.

Хоча показники торгівлі перевершили очікування, вони показують, що виробничий сектор Китаю, як і раніше, перебуває під значним тиском і що політикам необхідно зосередитися на стимулюванні внутрішнього попиту, щоб підтримати економічне зростання.

Китай є основним ринком для найбільших компаній Європи, і його нестійке відновлення продовжує чинити тиск на їхній прибуток.

По інший бік Атлантики сильніші, ніж очікувалося, дані щодо сектору послуг США, опубліковані в середу, посилили побоювання щодо стійкої інфляції.

Інвесторів щойно заспокоїла думка про те, що інфляція в США знижується, що дозволило Федеральній резервній системі призупинити цикл підвищення ставок, а економіці США уникнути різкого уповільнення.

Ряд представників ФРС мають виступити пізніше у четвер на конференції з фінансових технологій, організованої ФРБ Філадельфії, перш ніж незабаром вони вступлять у період тиші перед своїм засіданням, яке відбудеться пізніше цього місяця.

У європейському корпоративному секторі акції Nestle зросли на 0,4% після того, як швейцарський харчовий гігант оголосив про покупку контрольного пакету акцій бразильського виробника шоколаду преміум-класу Grupo CRM. Очікується, що операцію буде закрито 2024 року.

За даними Nestle, у Grupo CRM більше 1000 бутиків шоколаду під брендами Kopenhagen і Brasil Cacau, а також сильна присутність в Інтернеті.

Акції SAP впали на 0,3% після того, як німецький виробник програмного забезпечення для бізнесу заявив, що купив у інвесторів компанію з управління програмним забезпеченням LeanIX.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4220
 0,0407
0,10
EUR
1
45,2618
 0,0839
0,19

Курс обміну валют на вчора, 13:55
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1200  0,34 0,83 41,8000  0,36 0,87
EUR 44,8100  0,39 0,87 45,7880  0,52 1,14

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4200  0,03 0,07 41,4400  0,06 0,14
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес