Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Золото тупцює на місці, оскільки побоювання щодо діій ФРС зберігаються та очікуються нові дані

08:11 28.08.2023 |

Фінанси

 

Ціни на золото в понеділок практично не змінилися, оскільки ринки перетравили яструбині коментарі Федеральної резервної системи, а цього тижня буде опубліковано безліч важливих економічних показників.

Голова ФРС Джером Пауелл попередив у п'ятницю, що відсоткові ставки в США можуть ще зрости, щоб приборкати стійку інфляцію - сценарій, який здебільшого поганий для золота.

Але втрати жовтого металу були дещо обмеженими з огляду на те, що на початку серпня ціни впали до п'ятимісячного мінімуму.

Золото продемонструвало стійке відновлення після недавніх мінімумів, хоча подальше зміцнення жовтого металу залишається під питанням через «яструбливий» прогноз щодо ставок у США. Зміцнення долара, який торгувався поблизу тримісячного максимуму, також чинило тиск на ринки металів.

Спотове золото о 00:33 за східним часом (04:33 за Гринвічем) залишалося незмінним на рівні $1915,11 за унцію, тоді як ф'ючерси на золото з терміном дії, що закінчується, у грудні зросли на 0,1% до $1942,50 за унцію.

Пауелл також підтвердив у п'ятницю, що ФРС, ймовірно, утримуватиме процентні ставки в США на високому рівні протягом більш тривалого часу, оскільки нещодавня стійкість економіки дає центральному банку більше можливостей для цього.

Нині ринки очікують безлічі економічних показників найбільшої економіки світу цього тижня, включаючи дані щодо ВВП за другий квартал, інфляцію PCE та кількість робочих місць у несільськогосподарському секторі.

Більш ранні дані щодо ВВП показали, що економіка США у другому кварталі зросла набагато більше, ніж очікувалося, що вказує на те, що активність не знизилася настільки сильно, як спочатку очікувала ФРС.

Цього тижня також буде опубліковано дані щодо кращого показника інфляції ФРС - витрат на особисте споживання. Очікується, що вони покажуть, що інфляція залишалася стабільною протягом липня.

Цього тижня також будуть опубліковані дані щодо зайнятості в несільськогосподарському секторі за серпень, які покажуть стійкість ринку праці США, що зберігається.

Сила економіки у поєднанні зі стійкою інфляцією та стійким ринком праці дає ФРС більше можливостей для продовження підвищення відсоткових ставок або навіть утримання їх на вищому рівні протягом тривалого часу. Такий сценарій не обіцяє нічого поганого для золота з огляду на те, що вищі ставки збільшують альтернативну вартість володіння недохідними активами.

Серед промислових металів ціни на мідь зросли у понеділок, оскільки додаткові заходи стимулювання Китаю допомогли покращити настрої.

Ф'ючерси на мідь зросли на 0,4% - до $3,8042 за фунт.

На вихідних Китай оприлюднив додаткові заходи, спрямовані на підтримку своїх ринків акцій та нерухомості, що допомогло вселити певний оптимізм щодо можливого відновлення економіки країни.

На даний час увага зосереджена на низці показників індексу менеджерів із закупівель (PMI) найбільшого у світі імпортера міді, які мають вийти у четвер та п'ятницю. Очікується, що виробнича активність у Китаї у серпні скоротиться третій місяць поспіль.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0107
 0,0327
0,08
EUR
1
44,7263
 0,0403
0,09

Курс обміну валют на сьогодні, 09:26
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7684  0,16 0,39 41,4074  0,17 0,41
EUR 44,3921  0,17 0,39 45,2221  0,23 0,50

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0000  0,06 0,16 41,0200  0,06 0,16
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес