Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Європейські акції зростають; торгівля млява перед Джексон-Хоулом

12:09 25.08.2023 |

Фінанси

 

У п'ятницю європейські фондові ринки торгувалися мляво, а інвестори побоювалися подальших сигналів щодо грошово-кредитної політики від симпозіуму в Джексон-Хоулі, який відбудеться пізніше під час сесії.

О 04:00 за східним часом (08:00 за Грінвічем) індекс DAX у Німеччині торгувався на 0,1% вище, CAC 40 у Франції піднявся на 0,3%, а FTSE 100 у Великій Британії зріс на 0,3%.

Основні індекси США закрилися в четвер з величезними втратами, незважаючи на сильні доходи виробника чіпів Nvidia через побоювання агресивніших сигналів з боку Федеральної резервної системи, а голова Джером Пауелл збирається виступити на симпозіумі в Джексон-Хоул пізніше в п'ятницю.

Засідання відбудеться у той момент, коли ФРС опиниться перед вибором: знову підвищити відсоткові ставки або зберегти ставки на колишньому рівні після їхнього підвищення в липні. Наступне засідання щодо політики відбудеться у вересні, і хоча показники інфляції за останні кілька місяців знизилися, вони все ще не повернулися до річного цільового показника ФРС у 2%.

Крім того, щотижневі дані щодо страхування з безробіття в четвер послужили нагадуванням про те, що ринок праці США залишається напруженим, не приносячи полегшення ФРС.

Щодо Європи, інфляція залишається проблемою, але імпульс для паузи у циклі підвищення ставок Європейського центрального банку наростає, оскільки останні економічні дані вказують на посилення економічних проблем у Європі.

Валовий внутрішній продукт Німеччини у другому кварталі не змінився, річне падіння склало 0,2%, як показали дані у п'ятницю, оскільки найбільша економіка єврозони перебуває у стагнації, а глибокий спад промислового виробництва чинить тиск на економіку загалом.

Наступне засідання Європейського центрального банку відбудеться у вересні і тепер JPMorgan очікує, що центральний банк у вересні призупинить цикл посилення монетарної політики, а останнє підвищення на 25 базисних пунктів відбудеться у жовтні, а не у вересні, як прогнозувалося раніше.

У Великій Британії індикатор споживчих настроїв GfK виріс до -25 у серпні з тримісячного мінімуму -30 у липні, що стало найбільшим зростанням з квітня, як показали дані раніше в п'ятницю, оскільки нижча інфляція зробила британців менш песимістичними щодо перспектив власних фінансів.

У п'ятницю у Європі звіти про прибутки практично відсутні.

Проте акції Ericsson зросли на 0,2% після того, як шведський виробник телекомунікаційного обладнання прогнозував, що дохід від ліцензування прав інтелектуальної власності цього року становитиме близько $1 млрд після продовження угоди про перехресне ліцензування патентів із китайською Huawei.

Акції CMC Markets впали майже на 14% після того, як прогноз дилера фінансових деривативів на весь рік не виправдав оцінок, оскільки погані торгові умови зберігалися до кінця серпня.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4220
 0,0407
0,10
EUR
1
45,2618
 0,0839
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4200  0,03 0,07 41,4400  0,06 0,14
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес