Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Європейські акції зростають; технологічний сектор лідирує

12:13 22.08.2023 |

Фінанси

 

У вівторок європейські фондові ринки торгуються з підвищенням, при цьому лідирує технологічний сектор, оскільки інвестори очікують щорічних зборів Федеральної резервної системи США в Джексон-Хоулі наприкінці тижня.

О 03:55 за східним часом (07:55 за Грінвічем) індекс DAX у Німеччині зріс на 0,9%, CAC 40 у Франції піднявся на 1%, а FTSE 100 у Великій Британії зріс на 0,3%.

Європейський технологічний сектор отримав підтримку за рахунок зростання на Волл-стріт напередодні: Nasdaq Composite закрився більш ніж на 200 пунктів, або на 1,6%, вище, що стало найкращим днем майже за чотири тижні на тлі значного зростання Nvidia.

Акції амстердамських виробників чіпів ASML Holding, ASM International та BE Semiconductor Industries зросли на 1,4-2,0%.

Акції Ubisoft Entertainment виросли на 6,3% після того, як Microsoft заявила, що її мета придбання Activision Blizzard продасть свої неєвропейські права на потокову передачу французькому виробнику відеоігор.

Акції BHP Group впали на 0,2% після того, як найбільша у світі гірничодобувна компанія повідомила про падіння прибутку на 37% порівняно з минулим роком, оскільки зростання витрат та напружений ринок праці в Австралії вплинули на прибуток.

Тим не менш, скоротивши свій прогноз зростання Китаю до 5%-5,5% з 5,75%-6,25%, BHP, як і раніше, очікує, що Китай цього року вироблятиме більше мільярда метричних тонн сталі п'ятий рік поспіль, що є відносно гарним показником на глобальному ринку.

Проте зростання навряд чи збережеться, оскільки інвестори, як і раніше, стурбовані уповільненням зростання в Китаї, особливо після меншого, ніж очікувалося, зниження процентної ставки Народним банком у понеділок, проблем в економіці єврозони та можливості підвищення процентних ставок у США.

Симпозіум ФРС у Джексон-Хоулі, який відбудеться наприкінці тижня, ймовірно, продовжить торгуватися у вузьких торговельних діапазонах цього тижня, оскільки інвестори з обережністю чекають на вказівки щодо того, куди центральний банк США піде далі у своїй грошово-кредитній політиці.

Промова голови Джерома Пауелла в п'ятницю відбудеться на тлі очікувань, що ФРС призупинить чергове підвищення відсоткової ставки на наступному засіданні щодо політики у вересні, але невизначеність щодо того, що станеться далі, поширена.

Президент Європейського центрального банку Крістін Лагард також має виступити у п'ятницю, і її коментарі будуть ретельно проаналізовані щодо підказок щодо наступного кроку центрального банку у вересні.

Інфляція в єврозоні почала знижуватися, але залишається набагато вищою за цільовий показник центрального банку в 2%, тоді як економіка регіону загалом стагнувала протягом останніх трьох кварталів, оскільки виробництво перебуває в глибокій рецесії, що передбачає ледве позитивне зростання ВВП у 2023 році.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4220
 0,0407
0,10
EUR
1
45,2618
 0,0839
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4200  0,03 0,07 41,4400  0,06 0,14
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес