Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Citadel Securities, Fidelity та Charles Schwab запустили криптовалютну біржу EDX

10:13 22.06.2023 |

Фінанси

 

Три найбільші традиційні фінансові установи запустили некастодіальну біржу біткойнів і криптовалют в умовах невизначеності регулювання.

EDX Markets, нова біржа криптовалют, підтримувана Citadel Securities, Fidelity Investments та Charles Schwab, непомітно вийшла на ринок, прагнучи залучити брокерів та інвесторів, зацікавлених у цифрових активах.

Біржа, яка ще не оголосила про свій офіційний запуск, працює без кастодіальної функції, тобто вона не опрацьовує цифрові активи клієнтів безпосередньо. Натомість вона служить ринком, де фірми можуть укладати угоди. Це усуває ризик провалів у стилі банківської втечі, які галузь спостерігала у 2022 році з FTX, Celsius та іншими.

Подія відбувається саме в той момент, коли американська біржа Coinbase та всесвітня біржа Binance стикаються із судовими позовами від Комісії з цінних паперів та бірж США. Хоча репресії вказують на посилення уваги з боку регулюючих органів, схоже, що більші установи розглядають це як можливість увірватися на ринок. Ці фірми часто мають тісні зв'язки з регулюючими органами і набагато ефективніше дотримуються правил через свій масштаб, і тому поточне середовище, мабуть, дозріло для руйнування.

Справді, нещодавня заявка BlackRock, найбільшої у світі компанії з управління активами, в управлінні якої перебуває понад 8 трильйонів доларів, для спотового біткойну-ETF є ще однією ознакою того, що ці установи розглядають поточну ситуацію як можливість розширення в цьому секторі.

BlackRock, найбільший у світі керуючий активами, подав заявку на спотовий біткойн-ETF (біржовий фонд).

У пошуках біткойн-ETF BlackRock обрала Coinbase Custody як надійне кастодіальне рішення. Пропонований ETF порівнюватиметься з індексами, наданими CF Benchmarks. Індекси складатимуться з цінових даних шести бірж: Coinbase, Kraken, Gemini, Bitstamp, itBit та LMAX Digital.

Варто зазначити, що Комісія з цінних паперів та бірж (SEC), регулюючий орган, який відповідає за нагляд за ETF у Сполучених Штатах, досі відхиляла всі заявки на спотові біткойн-ETF. Тим не менш, комісія схвалила кілька ф'ючерсних ETF на біткойни, які були успішно введені в торгівлю.

Подача заявки BlackRock на біткойн-ETF сигналізує про поворотний момент у галузі, оскільки видатний гравець у традиційному фінансовому просторі визнає потенціал біткойнів. У разі схвалення біткойн-ETF відкриє двері для нової хвилі прийняття та надасть інвесторам безпрецедентну можливість брати участь у ринку біткойнів через регульований та доступний інвестиційний інструмент.

Голова SEC Гері Генслер неодноразово заявляв, що біткойн це не цінний папір, а товар, що фактично утримує його від регулювання SEC. В результаті такі установи, як BlackRock, можуть сприймати біткойн як безпечну криптовалюту, для якої можна пропонувати продукти, хоча на цій нещодавно оголошеній біржі EDX будуть представлені й інші криптовалюти.

Загалом розвиток подій вказує на те, що BlackRock - не єдина велика традиційна фінансова організація, яка приділяє увагу біткойнам - кожен хоче отримати свій шматок пирога, і регулятори приготували цей пиріг прямо з печі.


Citadel Securities, Fidelity та Charles Schwab запустили криптовалютну біржу EDX


За матеріалами: bitcoinmagazine.com
Ключові теги: bitcoin
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5151
 0,1537
0,39
EUR
1
42,3641
 0,1331
0,31

Курс обміну валют на сьогодні, 10:38
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3548  0,05 0,13 39,9060  0,06 0,14
EUR 42,1852  0,06 0,15 42,9444  0,06 0,15

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4450  0,24 0,62 39,4700  0,24 0,60
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес