Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські акції зростають на слабких економічних сигналах, китайські акції відстають

08:13 07.06.2023 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій трохи зросла в середу, оскільки ринки зіставили погіршення економічних умов у регіоні з перспективою призупинення циклу підвищення ставок Федеральною резервною системою цього місяця.

Але китайські індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 і Shanghai Composite відстали від своїх аналогів, звівши нанівець раннє зростання після того, як дані показали, що позитивне сальдо торгового балансу країни досягло найнижчого рівня з квітня 2022 через різке падіння експорту.

Неухильне зниження імпорту також викликало побоювання щодо того, наскільки стійким буде економічний підйом у країні цього року, оскільки країна бореться із уповільненням закордонного попиту на китайські товари.

Але, з іншого боку, технологічні індекси були ключовими лідерами протягом дня, отримуючи вигоду зі ставок на те, що ФРС призупинить цикл підвищення ставок наступного тижня. Гонконгський індекс Hang Seng додав 1,1%, а зважений тайванський індекс зріс на 0,7%, при цьому обидві біржі підтримували акції технологічних компаній. Південнокорейський KOSPI додав 0,3%.

Ця тенденція також сприяла деякому зростанню на ширших азіатських ринках: індійські індекси Nifty 50 та BSE Sensex 30 зросли на 0,3% кожен на початку торгів. У центрі уваги в Індії також знаходиться рішення Резервного банку щодо процентної ставки у четвер.

Проте побоювання з приводу погіршення економічних умов у всьому світі значною мірою приглушили ставлення до ризикованих азіатських акцій. Навіть якщо ФРС призупинить цикл підвищення ставок наступного тижня, ринкам все одно доведеться боротися з тим, що ставки залишатимуться високими довше, а також потенційною рецесією у великих частинах земної кулі.

Австралійський ASX 200 здебільшого відставав від своїх аналогів, піднявшись на 0,2% після того, як дані показали, що економіка країни практично не росла в першому кварталі 2023 року на тлі тиску з боку високої інфляції та відсоткових ставок.

Акції великих австралійських банків надали основну підтримку ASX 200 після підвищення процентної ставки Резервним банком у вівторок.

Японські Nikkei 225 та TOPIX показали найгірші результати за день, знизившись на 0,7% та 0,5% відповідно, оскільки вони продемонстрували значну фіксацію прибутку після стрибка до 33-річних максимумів на останніх сесіях.

Аналітики сумніваються, що японський фондовий ралі має якісь підстави, враховуючи, що ринки значною мірою враховували фактори, які призвели до цього, в основному «голубиний» Банк Японії та сильний сезон квартальних звітів.

Нині ринки чекають на нові сигнали щодо японської економіки від переглянутих показників ВВП за перший квартал, які мають бути опубліковані в четвер.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5860
 0,1976
0,50
EUR
1
42,2620
 0,0498
0,12

Курс обміну валют на вчора, 10:48
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3897  0,17 0,42 39,9597  0,20 0,50
EUR 42,1145  0,21 0,50 42,9172  0,23 0,53

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5750  0,20 0,52 39,5950  0,23 0,57
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес