Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Золото стабілізувалося нижче 2000 доларів, оскільки переговори про стелю боргу продовжуються, у центрі уваги ФРС

07:20 22.05.2023 |

Фінанси

 

Ціни на золото мало змінилися на початку торгів у понеділок, оскільки ринки очікували подальших переговорів між законодавцями США щодо підвищення стелі боргу, при цьому увага також залишалася на грошово-кредитній політиці після неоднозначних сигналів від Федеральної резервної системи.

Президент Джо Байден і речник палати представників Кевін Маккарті планують продовжити переговори про запобігання дефолту США сьогодні, після того, як переговори не привели до угоди минулого тижня.

Але минулого тижня на золото не було попиту як на прихісток, а ціни різко впали нижче за рівень 2000 доларів, оскільки низка яструбиних коментарів з боку представників ФРС показала, що ринки готуються до потенційного подальшого підвищення процентних ставок центральним банком.

Це було дещо компенсовано помірно голубиними заявами голови ФРС Джерома Пауелла, який сказав, що з огляду на суттєве посилення кредитних умов у США цього року ФРС, можливо, не доведеться так сильно підвищувати ставки. Його коментарі спровокували відскок золота в п'ятницю, хоча жовтий метал все ж таки завершив тиждень зі зниженням майже на 2%.

Спотове золото о 21:44 за східним часом (1:44 за Грінвічем) стабілізувалося на рівні $1977,80 за унцію на початку торгів у понеділок, тоді як ф'ючерси на золото трималися на рівні $1980,50 за унцію. Очікується, що найближчими днями жовтий метал торгуватиметься в такому діапазоні принаймні доти, доки ринки не отримають більше сигналів про стелю боргу та грошово-кредитну політику.

Інші члени ФРС мають виступити пізніше у понеділок, а протокол травневого засідання ФРС має бути готовим пізніше цього тижня.

Дані щодо виробничої активності за травень також мають бути надані пізніше цього тижня і, як очікується, дадуть більше інформації про найбільшу економіку світу, оскільки зростання уповільнюється на тлі підвищення відсоткових ставок та високої інфляції.

Очікується, що золото виграє від збільшення попиту на активи "тихої гавані" наприкінці цього року, особливо на тлі погіршення економічної ситуації у США. Ринки також готуються до паузи у циклі підвищення ставок ФРС до червня, що може спричинити посилення підтримки жовтого металу.

Ціни на інші дорогоцінні метали у понеділок стабілізувалися після падіння минулого тижня. Ф'ючерси на платину зросли на 0,1%, а ф'ючерси на срібло впали на 0,2%.

Серед промислових металів ф'ючерси на мідь впали на 0,7% до 3,7060 долара за фунт і торгуються близько шестимісячного мінімуму після різких втрат за останні три тижні.

Ознаки уповільнення економічного підйому в Китаї негативно вплинули на червоний метал, оскільки ринки очікують слабкішого, ніж очікувалося, відновлення попиту цього року. Китай є найбільшим у світі імпортером міді.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на сьогодні, 10:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3729  0,01 0,03 39,9288  0,00 0,00
EUR 42,1825  0,05 0,12 42,9621  0,03 0,07

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5300  0,10 0,26 39,5550  0,09 0,24
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес