Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар зростає, тому що оптимізм щодо боргової угоди розпалює інвесторів

12:28 19.05.2023 |

Фінанси

 

У п'ятницю долар тримаєсться на рівні шестимісячного максимуму щодо єни та семитижневого максимуму щодо євро, оскільки оптимізм із приводу прориву в переговорах про стелю боргу США та міцні економічні дані знизили шанси на серію зниження ставок США цього року.

Переговорники від демократів Джо Байдена заявили президенту в п'ятницю, що вони домагаються «стійкого прогресу» в переговорах з республіканцями, спрямованих на запобігання дефолту США, всього через кілька днів після того, як Байден і високопосадовець у Конгресі США Кевін Маккарті підкреслили свою рішучість щодо угоди про підвищення стелі державного боргу у розмірі 31,4 трильйона доларів.

Це послабило побоювання стосовно безпрецедентного та економічно катастрофічного дефолту, змусивши ринки переглянути свої очікування щодо того, куди можуть піти відсоткові ставки у США.

У той же час дані, що вказують на все ще напружений ринок праці, коли кількість американців, які подали нові заявки на допомогу по безробіттю, скоротилася минулого тижня більше, ніж очікувалося, також підвищили очікування того, що Федеральна резервна система може знову підвищити ставки в наступному місяці, щоб приборкати інфляцію

Індекс долара торгувався на найвищому рівні за два місяці, піднявшись майже на 2,5% лише за останні два тижні, оскільки інвестори поспішили переглянути свої очікування щодо того, що центральний банк може зробити далі.

«Повідомлення від ФРС було справді яструбиним. Ми знаємо, що існувала розбіжність між тим, що очікував ринок, і тим, що насправді говорила ФРС, і що в якийсь момент завжди треба було змиритися. Ми подивимось, як це проявляється на валютному ринку зараз», - сказала Фіона Чінкотта, стратег City Index.

«Щодо очікувань підвищення ставки у червні, то вони значно зросли за останній тиждень. Ринок оцінює ймовірність 40% порівняно з 15% тиждень тому», - сказала вона.

Два представники ФРС заявили в четвер, що інфляція в США не виглядає так, ніби вона остигає досить швидко, щоб дозволити ФРС призупинити свою кампанію посилення.

Грошові ринки показують, що трейдери тепер вважають, що ставки в США впадуть приблизно до 4,86% до кінця року, порівняно з очікуванням падіння до 4,25% лише два тижні тому, що відображає те, наскільки знизилися шанси різкого зниження ставок.

Долар трохи знизився у п'ятницю, але все ще тримається. По відношенню до ієни долар знизився на 0,4% до 138,19 єни, піднявшись раніше до шестимісячного піку 138,745.

Євро не змінився протягом дня на рівні 1,0773 долара, що близько до найнижчого рівня за сім тижнів, тоді як фунт стерлінгів упав на 0,1% до 1,239 долара, найнижчого рівня за місяць. Фунт втратив у ціні 1,4% по відношенню до долара в травні, в основному через розбіжність прогнозів відсоткових ставок у Великій Британії та США.

Серед інших основних валют австралійський долар дещо пожвавився через зростання цін на такі сировинні товари, як мідь та залізняк. Австралійський долар зріс на 0,3% до 0,6644 долара, а новозеландський долар зріс на 0,7% до 0,6258 долара.

У Китаї юань впав до найнижчого рівня з грудня до 7,0365 за долар, оскільки дані свідчили про повільне відновлення другої за величиною економіки світу.

"(Юань) подешевшав після розчаруючих даних щодо активності в Китаї", - сказав Крістофер Вонг, валютний стратег OCBC. "Знецінення набрало обертів після подолання 7,00, і, мабуть, мало ознак протидії з боку політиків швидким темпам зниження".

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5451
 0,0286
0,07
EUR
1
42,0562
 0,0660
0,16

Курс обміну валют на вчора, 11:09
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2852  0,01 0,03 39,8348  0,01 0,02
EUR 41,9760  0,00 0,01 42,7860  0,00 0,01

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5500  0,01 0,03 39,5700  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес