Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар зміцнюється на оптимізмі з приводу переговорів щодо стелі боргу США

13:37 18.05.2023 |

Фінанси

 

Долар США тримався близько семитижневого піку в четвер після того, як президент Джо Байден і високопосадовець у Конгресі США Кевін Маккарті працювали над тим, щоб уникнути руйнівного дефолту за боргом, тоді як інвестори знизили очікування пом'якшення від Федеральної резервної системи.

Байден і Маккарті в середу наголосили на своїй рішучості найближчим часом укласти угоду, щоб підняти стелю державного боргу в розмірі 31,4 трильйона доларів, домовившись днем раніше про переговори відразу після багатомісячного протистояння.

"У короткостроковій перспективі стеля боргу є безпрограшною для долара", - сказав Вірадж Патель, глобальний макростратег Vanda Research.

«Якщо ситуація погіршиться, ви побачите глобальну жорстку посадку і ви захочете володіти доларами. Якщо проблема вирішиться, люди змінять свої очікування щодо ФРС, і ми можемо побачити ще одне підвищення», - додав він.

Трейдери оцінюють приблизно 20% ймовірність того, що Федеральна резервна система підвищить відсоткову ставку на своєму червневому засіданні. Близько місяця тому ринки оцінювали ймовірність скорочення приблизно 20%.

Ставка трейдерів на грудневе засідання ФРС оцінюється в 4,525%, що передбачає зниження приблизно на 55 базисних пунктів до кінця року, що приблизно на 5 базисних пунктів нижче, ніж на день раніше.

Індекс долара зміцнився на 0,2% до 103,08, наблизившись до семитижневого піку середи в 103,12.

Євро коливався близько шеститижневого мінімуму попередньої сесії в 1,08105 доларів і востаннє коштував 1,0817 доларів, тоді як фунт стерлінгів упав на 0,3% до 1,2450 доларів.

Активність в Азії частково була викликана австралійським доларом після того, як дані у четвер показали, що зайнятість в Австралії несподівано знизилася у квітні після двомісячного надмірного зростання. Рівень безробіття також підскочив, засвідчив, що розпечений ринок праці, можливо, остигає.

Австралійський долар впав приблизно на 0,4% після публікації даних і востаннє знизився на 0,35% до 0,6637 долара, оскільки очікування подальшого посилення резервного банку Австралії не виправдалися.

"Сьогоднішні дані щодо зайнятості в Австралії можуть ускладнити будь-які плани щодо підвищення індексу", - сказав Франческо Песоле, валютний стратег ING.

«Проте ми повинні пам'ятати, що це майже ніщо з погляду можливе посилення РБА, тому можливості для «голубини» переоцінки, здатної вдарити по австралійському долару, обмежені».

В інших місцях долар виріс до десятитижневого максимуму по відношенню до 137,89 єни, збільшивши зростання середи майже на 1%.

"Долар/єна, як і раніше, залишається улюбленою парою ризикових настроїв на ринку, тому на тлі деяких позитивних подій у переговорах про стелю боргу ми побачили, що долар/єна нещодавно відіграв частину втрат", - сказала Керол Конг, валютний стратег у Банк Співдружності Австралії.

Новозеландський долар впав на 0,1% до 0,6263 долара після того, як Нова Зеландія оголосила про дефіцит бюджету, що перевищує прогноз, оскільки уповільнення економіки та зниження податків вдарили по її скарбниці, внаслідок чого лейбористський уряд ходить натягнутим канатом, оскільки його план видатків, як очікується, посилить інфляційний тиск.

Китайський юань впав до найнижчого рівня по відношенню до долара з грудня, послабшавши в середу після ключового рівня 7 за долар вперше за п'ять місяців на тлі геополітичної напруженості та нових ознак послаблення відновлення Китаю після COVID.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6037
 0,0586
0,15
EUR
1
42,2789
 0,2227
0,53

Курс обміну валют на вчора, 11:01
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3431  0,06 0,15 39,8973  0,06 0,16
EUR 42,1069  0,13 0,31 42,8912  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5100  0,04 0,10 39,5500  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес