Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські фондові індекси падають напередодні даних із Китаю

07:55 15.05.2023 |

Фінанси

 

Більшість азіатських фондових ринків у понеділок відступили, оскільки інвестори принишкли в очікуванні економічних даних з Китаю, тоді як сигнали грошово-кредитної політики від багатьох спікерів Федеральної резервної системи також будуть актуальними цього тижня.

Китайський індекс Shanghai Composite показав найгіршу динаміку за день, знизившись на 1,1%, оскільки місцеві промислові, судноплавні та медійні акції зазнали різких втрат на тлі згасання оптимізму щодо відновлення економіки країни.

Індекс блакитних фішок Shanghai Shenzhen CSI 300 впав на 0,4%, оскільки інвестори тепер чекають на дані з промислового виробництва, роздрібних продажів та інвестицій в основний капітал з Китаю, які мають бути опубліковані у вівторок. Хоча очікується, що дані відобразять деяке покращення у квітні порівняно з попереднім місяцем, вони з'являться після того, як низка економічних показників Китаю не виправдала очікувань на місяць.

Китайський імпорт, інфляція та виробнича активність скоротилися у квітні, що вказує на те, що відновлення після COVID вичерпало себе.

Слабкість у Китаї зіпсувала відношення до ширших азіатських ринків з огляду на роль країни як великого торгового центру в регіоні. Гонконзький індекс Hang Seng у понеділок не змінився, тоді як південнокорейський KOSPI та тайванський зважений індекс втратили по 0,3% кожен.

Австралійський ASX 200 втратив 0,1%, оскільки дані, що свідчать про зниження кількості дозволів на будівництво, що продовжується, вказують на слабкість на ринку житла в країні, що, у свою чергу, чинить тиск на акції великих банків.

Акції Newcrest Mining Ltd, найбільшої золотодобувної компанії країни, зросли на 1,2% після того, як її рада директорів підтримала пропозицію про поглинання на суму 17,8 млрд. доларів від американської гірничодобувної компанії Newmont Goldcorp Corp.

Регіональні ринки слабо випереджали Волл-стріт після м'якших, ніж очікувалося, даних про настрої споживачів у п'ятницю, які вказували на уповільнення зростання, оскільки найбільша економіка світу бореться з високими відсотковими ставками та високою інфляцією.

Цього тижня основну увагу буде приділено даним з промислового виробництва та роздрібним продажам у США, щоб отримати більше інформації про найбільшу економіку світу. Ринки також очікують цього тижня низку виступів чиновників ФРС, насамперед голови ФРС Джерома Пауелла в п'ятницю, щоб отримати більше інформації про грошово-кредитну політику на тлі очікувань, що ФРС довше утримуватиме високі ставки.

Японський індекс Nikkei 225 був єдиним відмінним за день, піднявшись на 0,7%, оскільки м'якіші, ніж очікувалося, дані щодо інфляції виробників вказали на менший тиск на Банк Японії з метою посилення політики цього року. Настрою щодо Японії також сприяв блискучий сезон звітності за перший квартал.

Індійський індекс Nifty 50 зріс на 0,2% на початку торгів, випередивши дані про інфляцію оптових цін у квітні.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на 03.05.24, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на 03.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес