Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські фондові індекси зростають перед виходом даних щодо інфляції в Китаї та США

07:59 08.05.2023 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій виросли в понеділок, відновившись після нещодавніх втрат після ралі на Волл-стріт, і зараз основна увага приділяється майбутнім даними щодо інфляції у найбільших економіках світу, які мають бути опубліковані цього тижня.

Китайський індекс Shanghai Composite був одним із найкращих за день, піднявшись на 1,6%, у той час як індекс Shanghai Shenzhen CSI 300 додав 1%. Настрій щодо китайських акцій дещо покращився на останніх сесіях після сильних даних про подорожі та споживчі витрати, отримані під час свята «Золотий тиждень».

Гонконгський індекс Hang Seng виріс на 0,8%, чому також сприяло зростання місцевих китайських акцій.

Цього тижня основну увагу буде приділено даним з торгівлі та інфляції в Китаї, які мають бути опубліковані у вівторок та середу відповідно, оскільки інвестори хочуть оцінити стан економічного відновлення в країні.

Імпорт та експорт Китаю цього року залишалися млявими, а інфляція знизилася на тлі слабкого місцевого попиту.

Величезний виробничий сектор країни також все ще намагається відновитися, незважаючи на скасування більшості обмежень щодо боротьби з COVID цього року, а останні дані показують, що у квітні він несподівано скоротився.

Інші азіатські ринки виросли в понеділок, слідуючи п'ятничному ралі на Волл-стріт, оскільки сильніші, ніж очікувалося, дані щодо ринку праці в США розвіяли деякі побоювання з приводу неминучої рецесії. Прибуток також допоміг регіональним ринкам одужати від різких втрат за останні два тижні, оскільки побоювання з приводу краху банківської системи США вразили активи, орієнтовані на ризик.

Південнокорейський KOSPI додав 0,8%, а індійські індекси NSEI та BSESN зросли на 0,7% та 0,5% відповідно на початку торгів.

Австралійський індекс ASX 200 зріс на 0,5%, чому сприяло зростання акцій Westpac Banking Corp на 2% після того, як кредитор зафіксував різкий стрибок чистого прибутку за півріччя. Банк виграв від підвищення кредитної маржі, оскільки процентні ставки в Австралії зросли.

З іншого боку, японський індекс Nikkei 225 впав на 0,8% внаслідок наздоганяючої торгівлі. Більш значне зростання на азіатських ринках також стримувалося, оскільки сильні дані щодо ринку праці в США посилили невизначеність щодо того, як Федеральна резервна система може діяти в найближчі місяці.

Минулого тижня банк підвищив відсоткові ставки, продемонструвавши підхід до майбутніх дій за ставками на основі даних. Але сила ринку праці дає банку більше стимулів подальшого підвищення ставок.

В даний час основна увага приділяється даними щодо інфляції індексу споживчих цін у США, які мають бути опубліковані у середу. Хоча очікується, що дані покажуть, що інфляція ще більше знизилася у квітні, вона, як і раніше, залишається значно вищою за цільовий показник ФРС у 2% на рік.

Пізніше в понеділок ринки також очікують на звіт ФРС про умови кредиту в США, який, як очікується, дасть більше інформації про потенційну банківську кризу в країні.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на 26.04.24, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на 26.04.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес