Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар демонструє перше з лютого тижневе зростання

12:45 21.04.2023 |

Фінанси

 

Долар в п'ятницю досяг свого першого тижневого зростання майже за два місяці, оскільки інвестори підвищили свої прогнози на те, що Федеральна резервна система підвищить ставки у травні, тоді як євро отримав деяку підтримку завдяки несподіваному відновленню економіки єврозони у квітні.

Індекс долара, який вимірює динаміку американської валюти по відношенню до шести інших валют, зріс за день на 0,2% і досяг тижневого зростання на 0,4%, вперше з кінця лютого.

Відновлення в єврозоні несподівано прискорилося цього місяця завдяки буму попиту в секторі послуг, що компенсує наростаючий спад у обробній промисловості.

Попередні опитування показали таку ж динаміку в Німеччині та Франції, двох найбільших економіках регіону.

Євро впав на 0,1% по відношенню до долара до $1,0959, але відновився після сесійного мінімуму 1,0938 долара. Відносно фунта стерлінгів він виріс на 0,3% до 88,84 пенса.

Але історія цього тижня була історією домінування долара. Чиновники ФРС щосили намагалися вказати, що інфляція залишається неприємно високою, і ставки повинні продовжувати зростати.

Грошові ринки показують, що трейдери вважають, що наступного місяця відбудеться підвищення ставки США на чверть пункту, що теоретично підтримує долар, але за цим незабаром піде серія зниження ставки, оскільки економіка сповільнюється, що утримувало американську валюту.

"Риторика ФРС досить ясна, але ринок все ще прокладає свій власний шлях зниження ставок до кінця року", - сказала стратег City Index Фіона Чінкотта.

«У якийсь момент тут відбудеться примирення - або ФРС дасть якісь натяки на голубиний розворот, або ринку доведеться переоцінити те, що насправді відбуватиметься в до кінця року», - сказала вона.

Дані у четвер посилили побоювання з приводу рецесії, оскільки кількість нових звернень за допомогою з безробіття зросла, а активність на фабриках у середньоатлантичному виробничому центрі цього місяця досягла трирічного мінімуму.

"Економіка США рухається до рецесії", - сказав Джозеф Капурсо, голова відділу міжнародної та сталої економіки в Commonwealth Bank of Australia.

"Але проблема для ФРС полягає в тому, що інфляція все ще тримається на вищому рівні, тому ми, як і раніше, думаємо, що ФРС збирається підвищити відсоткові ставки, принаймні ще раз".

Оперативні дослідження ділової активності США повинні бути опубліковані пізніше і можуть дати повнішу картину стану світової економіки.

Фунт постраждав від падіння роздрібних продажів у Великій Британії у березні, оскільки погана погода та висока інфляція утримували британських споживачів від відвідування магазинів.

Пол Дейлс, головний економіст британської консалтингової компанії Capital Economics, сказав, що опитування, проведене компанією GfK, дає яскравішу картину, ніж погмурі дані про продаж у березні.

"Проте, незважаючи на те, що найсильніше зниження роздрібних продажів відбулося в минулому, вищі відсоткові ставки будуть стримувати витрати цього року", - сказав він.

Наразі фунт стерлінгів упав на 0,3% до 1,2404 долара, впавши на 0,51% раніше.

Єна була одним з небагатьох аутсайдерів, піднявшись вище по відношенню до долара після того, як дані показали, що споживча інфляція в Японії в березні залишалася стабільно вищою за цільовий показник центрального банку, що змусило Банк Японії (BOJ) відмовитися від своєї ультрам'якої грошово-кредитної політики.

Губернатор Кадзуо Уеда, який вступає на посаду, наступного тижня головує на своєму першому засіданні Банку Японії з питань політики.

"Я не думаю, що Уеда збирається змінити політику на своєму першому засіданні наступного тижня", - сказав Капурсо з CBA. «Але було кілька натяків на перегляд політики, тож це говорить мені про те, що... вони рухатимуться в найближчі кілька місяців».

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,7206
 0,1688
0,43
EUR
1
42,8148
 0,3836
0,90

Курс обміну валют на 10.05.24, 10:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4328  0,13 0,34 39,9820  0,14 0,36
EUR 42,3788  0,16 0,39 43,1064  0,15 0,35

Міжбанківський ринок на 10.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,8100  0,29 0,73 39,8350  0,30 0,75
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес